VREĐAJU GA JER JE REKAO DA VOLI PUTINA I RUSIJU: Bivši fudbaler Arsenala i Reala po povratku iz Moskve kazao ono što se ne sme!
Foto: Profimedia

današnjica

VREĐAJU GA JER JE REKAO DA VOLI PUTINA I RUSIJU: Bivši fudbaler Arsenala i Reala po povratku iz Moskve kazao ono što se ne sme!

Fudbal -

Nekadašnji reprezentativac iz Togoa ne plaši se da iznese svoje mišljenje

Bivši fudbalski reprezentativac Togoa Emanuel Adebajor (38) podržao je javno predsednika Rusije Vladimira Putina, zbog čega trpi uvrede na društvenim mrežama. Kroz "toplog zeca" britanske, ali i druge zapadne javnosti iz istog razloga prošle nedelje prošao je i Berni Eklston, bivši vlasnik Formule 1.

Emanuel Adebajor
foto: EPA

Nekadašnji napadač Arsenala, Mančester sitija, Totenhema i Reala nedavno je boravio u Moskvi, a na Instagramu je podelio fotografiju sa ceremonije "RB nagrada" iz glavnog grada Rusije.

- Volim Putina kao čoveka. On je osoba sa karakterom. Kada kaže ne, onda je ne. Kada kaže da, onda je da. Ono što najviše volim oko njega je visok nivo discipline. Kad nešto kaže, onda to definitivno i uradi - izjavio je Adebajor u razgovoru za Sport24, a njegove izjave preneli su brojni britanski mediji nazvavši ga "putinofilom".

Togoanac je dao nekoliko intervjua za ruske medije, pričao je o fudbalu, ali i o trenutnoj političkoj situaciji u svetu.

- Uprkos lošem odnosu prema Rusiji na Zapadu, osećao sam se prijatno u Moskvi, tretirali su me kao kralja! Kao igrač sam odbijao ponude ruskih klubova, ali bih sada voleo da dođem ovde i radim kao trener. U Rusiju sam došao da usrećim ljude, a sada mogu celom svetu da kažem da je ovde svako dobrodošao i da ne treba da brine.

Emanuel Adebajor
foto: EPA

Emanuel Adebajor dodao je da ne smatra poštenim uklanjanje ruskih timova sa međunarodnih turnira zbog vojne specijalne operacije u Ukrajini.

- Nije pošteno! U ovom svetu, avaj, mnogo toga je nepošteno. Žao mi je ruskih klubova, reprezentacija i ruskih fudbalera. Ali šta možemo učiniti da nekako promenimo situaciju? Ništa. Očigledno, potrebno je da između FS Rusije i FIFA dođe do dijaloga. Mislim da ćete u jednom trenutku moći da donesete dobru odluku koja će Rusiju osloboditi zabrane. Ruski igrači ne rade ništa loše i ništa nisu krivi. Oni samo žele da rade svoj posao. Treba im dozvoliti da igraju - poručio je Adebajor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track