"TEŠKA" POVREDA NADALA VEĆ JE PROŠLOST: Rafa se vratio na teren! VIDEO
Foto: Profimedia

BRZO SE OPORAVIO

"TEŠKA" POVREDA NADALA VEĆ JE PROŠLOST: Rafa se vratio na teren! VIDEO

Tenis -

Iako se Vimbldon završio pre više od nedelju dana šampion Novak Đoković i Rafael Nadal koji se povukao sa turnira zbog povrede mišića i dalje su centru pažnje.

Novak je u finalu pobedio Nika Kirjosa, nakon što je Australijancu Nadal predao polufinalni meč, da zbog ozbiljne povrede stomačnog mišića (pucanje mišića u dužini od sedam milimetara).

Novak Đoković
foto: EPA/Andrej Cukić

Nole je titulu proslavio u Beogradu gde je imao spektakularan doček, potom otputovao u Visoko u posetu bosanskim piramidama, a onda na zasluženi odmor u Crnu Goru.

Sa druge strane Nadal se vratio u Španiju, na oporavak, ali Rafa je vrlo aktivan tamo. Prvo je "uhvaćen" je najpre kako pleše u diskoteci, a tik uz njega, gotovo priljubivši se uz Nadala, plesao je još jedan muškarac a u ponedeljak je snimljen - kako trenira.

I, na njemu, bar na osnovu snimka deluje kao da je sve u najboljem redu.

Podsetimo, osvajanjem Vimbldona Novak Đoković sada ima 21 grend slem titulu i na drugom je mestu "večne liste", pretekavši Rodžera Federera koji je ostao na 20. Na prvoj poziciji je Rafael Nadal, sa 22 grend slem pehara, od kojih je onaj u januaru, na Australijan openu, osvojio nakon što je Nole kao branilac titule deportovan iz Australije.

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: EPA/Tolga Akmen

Zanimljiv je podatak da iako njujorška tvrda podloga terena jeste omiljenija Novaku nego Rafi, koji je "kralj šljake", Nadal zapravo ima više pehara Ju-Es opena od Đokovića - Španac ih je osvojio četiri (2010, 2013, 2017. i 2019. godine), a Novak je US open osvajao tri puta (2011, 2015. i 2018. godine).

Đoković je čak pet puta poražen u finalu 2007, 2012, 2013, 2016. i 2021 godine.

Nadal će očigledno biti spreman za US open dok je učešće Đokovića i dalje pod velikim znakom pitanja jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track