Lekar: Nadal se vraća za dva meseca
Foto: Beta

Procena

Lekar: Nadal se vraća za dva meseca

Tenis -
Operaciju kao opciju smo potpuno isključili. Narednih meseci on će trenirati sa mnogo fizioterapije i hidroterapije u kombinaciji sa laserima, rekao je Ruiz-Kotoro

Lekar španske teniske reprezentacije Anhel Ruiz-Kotoro rekao je da oporavak Rafaela Nadala od povrede kolena ide odlično i da će se on vratiti na teren za otprilike dva meseca.

"Operaciju kao opciju smo potpuno isključili. Narednih meseci on će trenirati sa mnogo fizioterapije i hidroterapije u kombinaciji sa laserima. Naša procena je da će tetiva za dva meseca biti u stanju koje mi zovemo normalno", rekao je Ruiz-Kotoro.

On je naveo da se Nadal neće vraćati na teren sve dok ne bude 100 odsto zdrav.

"Rafa bi na teren mogao i za mesec dana, ali to nije cilj. Želja je da se vrati sa istom snagom koju je imao", istakao je Ruiz-Kotoro.

Prema njegovim rečima nije nužno da Nadal nakon povratka ima hronične probleme sa kolenom do kraja karijere.

"Nadal želi da kad se vrati igra u kontinuiteteu. Naravno da je teško propuštati velike turnire, ali u ovom trenutku najvažnije je da se oporavi", zaključio je lekar španskog Dejvis kup tima.

Nadal nije igrao od Vimbldona kada je u drugom kolu izgubio od Čeha Lukaša Rosola.

Zbog povrede je propustio Olimpijske igre u Londonu gde je trebalo da brani zlatnu medalju, nema ga na US openu, a neće igrati ni u polufinalu Dejvis kupa za Španiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track