Đoković i Tipsarević u četvrtfinalu
Foto: REUTERS

US open

Đoković i Tipsarević u četvrtfinalu

Tenis -
Đoković u četvrtfinalu protiv Del Potra, Tipsarevića čeka Ferer

Konačno je prestala kiša koja već drugi dan muči organizatore US opena, na terenu je Janko Tipsarević, a uskoro će i Novak Đoković. Ana Ivanović će meč sa Serenom Vilijams igrati jedan čas iza ponoći.

Tipsarević - Kolšrajber 6:3, 7:5,6:2

Janko Tipsarević vodio je noćas 5:2 u prvom setu protiv Nemca Filipa Kolšrajbera pre nego što ih je prekinula kiša. Srbin je u nastavku lako dobio prvi set sa 6:3.

Srbin je u početku drugog seta bio veoma siguran na servisu i u osmom gemu uspeo je da posle brejka povede sa 5:3. Nemac se ipak izvukao i vratio u set izjednačivši na 5:5. U nastavku seta nije bilo brejka pa se otišlo u taj brejk, koji je Janko dobio sa 7:5.

Tipsarević nastavlja da lomi Nemca. Posle sedam gemova trećeg seta vodi sa 5:2.Na servis Nemca, Janko dolazi do meč lopte. Gotovo je, posle dva sata i dvasdeset tri minuta igre Janko odlazi u četvrtfinale, gde ga čeka David Ferer.

Đoković - Vavrinka 6:4, 6:1 3:1 predaja

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale US Opena pošto mu je Stanislas Vavrinka predao meč početkom trećeg seta. Đoković je kontrolisao igru od samog početka, napravio je brejk na startu i poveo sa 5:2, a jedini trenutak kada ga je Švajcarac ugrozio bio je krajem prvog seta.Vavrinka je uspeo da nadoknadi zaostatak, napravio je brejk i stigao do 5:4, servirao je za izjednačenje ali je Novak odmah uzvratio brejkom i dobio prvi set sa 6:4.

Drugi set trajao je samo 21 minut i već tada se videlo da sa Švajcarcem nešto nije u redu. Novak je drugu deonicu dobio sa ubedljivih 6:1, a posle prvog brejka u trećem setu i vođstva Đokovića od 2:1, Vavrinka je zatražio medicinski tajmaut. To mu ipak nije puno pomoglo pošto je Novak dobio sledeći gem na svoj servis, posle čega je Vavrinka odlučio da "baci peškir" i preda meč.

Đoković će u četvrtfinalu US Opena igrati protiv Huana Martina del Potra koji je pobedio Endija Rodika 3:1.

Srpski teniseri Janko Tipsarević i Novak Đoković pokušaće večeras da izbore plasman u polufinale US opena.

Tipsarević posle 19.30 sati po srpskom vremenu igra četvrtfinalni duel sa Špancem Davidom Fererom. Njihov meč postavljen je kao drugi na centralnom "Artur Eš" na terenu, nakon finala u miks dublu u kojem se sastaju Čehinja Kveta Peške i Poljak Marsin Matkovski protiv Ruskinje Ekaterine Makarove i Brazilca Bruna Soareša.

Tipsarević i Ferer do sada su odigrali tri meča i Španac vodi sa 2:1.

Meč između Đokovića i Argentinca Huana Martina Del Potra odigraće se na istom terenu, ali u noćnom programu i neće početi pre 2,30 ujutro pre srpskom vremenu. Noćni program počinje u jedan posle ponoći egzibicionim dublom između legendi tenisa i poznatih glumaca. Sa jedne strane biće Džon Mekinro i Adam Sandler, a sa druge Džim Kurijer i Kevin Džejms.

Đoković i Del Potro su do sada odigrali sedam mečeva i srpski teniser vodi sa 5:2 u pobedama.

Đoković: Igrao sam dobro, idemo dalje

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu je žao što je Švajcarac Stanislas Vavrinka predao meč osmine finala US opena, ali da misli da je do tog trenutka igrao veoma dobro.

Đoković je u trenutku predaje vodio sa 6:4, 6:1, 3:1.

"Nije dobro kad jedan teniser zbog povrede mora da preda meč, ne znam zašto je to uradio, ali sigurno je nešto ozbiljno. Moj je utisak da sam u prva dva seta igrao veoma dobro, služio me servis, nadam se da takav nivo igre mogu da zadržim u četvrtfinalu", rekao je Đoković na konferenciji za medije.

On je dodao da nije bilo lako zadržati svežinu zbog "napornih čekanja", jer je meč zbog kiše praktično trajao dva dana.

"Imao sam teško leto, emotivne Olimpijske igre, turniri u Kanadi i Sinsinatiju dali su mi dodatni stimulans za najvažniji turnir na američkom tlu - US open", poručio je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track