VRANJE DOBILO SAVREMEN TENISKI CENTAR: Na četiri terena će moći da se organizuju domaći i internacionalni turniri
Foto: T. S.

Četiri terena

VRANJE DOBILO SAVREMEN TENISKI CENTAR: Na četiri terena će moći da se organizuju domaći i internacionalni turniri

Tenis -

Od danas, zvanično počinje sa radom i teniski klub „DSM“.

Članovi kluba treniraju na četiri terena, dva sa tvrdom originalnom US Open podlogom, a dva terena su od šljake.

Tenisku akademiju „DSM“ trenutno pohađa oko 80 polaznika

Od ukupno četiri terena, dva su na šljaci, a dva betonska i biće pokrivena, što znači da se mogu koristiti i u zimskom periodu.

Završetkom radova Vranje će dobiti savremen teniski kompleks, gde će moći da se organizuju domaći i internacionalni turniri.

Uz podršku lokalne samouprave radovi na uredjenju teniskih terena na Sportsko rekreativnom centru u Vranju odvijaju se intenzivno.

U okviru uređenja ovog prostora, izvode se radovi na izgradnji teretana, svlačionica sa tuš kabinama, kancelarije za trenere, i drugih pratećih sadržaja. Sa polaznicima, kojih je sve više, i nisu samo iz Vranja, rade treneri sa ATP licencom Đorđe Merdžijević i Miloš Antić.

U Vranju je organizovan i kamp za tenisere iz Južne Koreje, koji se pripremaju za internacionalne turnire u Evropi, i koji će ovde boraviti mesec dana. U Vranju se pripremao i Vubin Šin, dečak koji je nastupio na Rolan Garosu.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, sa saradnicima, obišao je terene teniske akademije „DSM“, u okviru koje, od danas, zvanično počinje sa radom i istoimeni teniski klub.

Prema njegovim rečima, Grad je sa zadovoljstvom podržao inicijativu našeg Vranjanca, vlasnika akademije Đorđa Merdžijevića, da Vranje dobije tenisku akademiju i terene po najvišim svetskim standardima. Lokalna samouprava je obezbedila sredstva od blizu 20 miliona dinara za pripremne i zemljane radove, izgradnju specijalne podloge, za sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže i obnovu pratećeg objekta. Dodatna sredstva u visini od milion i po dinara obezbedila je i američka nevladina organizacija „Spirit of America“.

Članovi kluba treniraju na četiri terena, dva sa tvrdom originalnom US Open podlogom, a dva terena su od šljake.

Tenisku akademiju „DSM“ trenutno pohađa oko 80 polaznika, uglavnom dece, i oni će od avgusta nastupati na najvažnijim turnirima širom Srbije.

T.S. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track