BRITANAC NA PUTU VELIKOG POVRATKA: Marej u trećem kolu Ju Es Opena posle šest godina
Foto: Profimedia

njujork

BRITANAC NA PUTU VELIKOG POVRATKA: Marej u trećem kolu Ju Es Opena posle šest godina

Tenis -

Britanski teniser Endi Marej plasirao se večeras u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio Amerikanca Emilija Navu sa 5:7, 6:3, 6:1, 6:0.

Nava, 20-godišnji Amerikanac je posle velike borbe koja je trajala 84 minuta dobio prvi set, ali je Marej nakon toga pronašao svoju igru. Marej je dobio 14 od 15 poslednjih gemova i tako obezbedio plasman u treću rundu Ju Es Opena, prvi put posle šest godina.

Britanac, koji je trenutno 51. teniser sveta, u trećem kolu igraće protiv Italijana Matea Beretinija koji je pobedio Francuza Uga Greniea sa 2:6, 6:1, 7:6, 7:6.

U treće kolo se plasirao i Španac Pablo Karenjo Busta koji je bio bolji od Kazahstanca Aleksandera Bublika u četiri seta (4:6, 6:4, 6:3, 7:6). On će u narednom kolu igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora koji je eliminisao Čileanca Kristijana Garina (6:3, 6:0, 4:6, 6:2).

Plasman u treće kolo obezbedili su i Argentinac Pedro Kačin i Francuz Koranten Mute, dok su se Španac Roberto Karbeljas Baena i Australijanac Džejson Kubler plasirali u drugu rundu takmičenja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track