STIGLA ZVANIČNA POTVRDA: Novak će igrati na Australijan openu!
Foto: Profimedia

kakva vest

STIGLA ZVANIČNA POTVRDA: Novak će igrati na Australijan openu!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće na Australijan openu 2023. godine.

Krejg Tajli, prvi čovek Teniskog saveza Australije, potvrdio je tu vest poznatom novinaru Luisu Alfredu Alvarezu.

- Juče sam direktno od Krega Tajlija čuo da će Novak Đoković sigurno igrati na Australijan openu 2023. godine - napisao je novinar na svom Tviter nalogu.

To znači da će Novaku biti ukinuta trogodišnja zabrana izdavanja vize koju je Vlada Australije izrekla uz napomenu da ona može biti poništena u "određenim okolnostima".

Podsetimo početkom godine najbolji srpski teniser je u Astraliji preživeo pravi pakao.

Srbin je deportovan iz Australije u januaru, pošto je ministar za migracije Aleks Hok procenio da "promoviše antivakserski pokret. Đoković je 4. januara krenuo u Australiju pošto mu je je prethodno odobreno izuzeće od obavezne vakcinacije. Dan kasnije krenula je prava tortura. Prošao je nekoliko saslušanja i smešten je u prtvor na aerodromu u melburnu. Maltretiranje Srbina nastavilo, smešten je u ozloglašeni hotel u kom nije dobijao ni redovno hranu.

Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji.

Međuti, Hok je iskoristio svoje diskreciono pravo i poništio vizu Novaku u skladu sa Migracionim aktom, pa je Srbin deportovan iz Australije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track