JEZIVA TRAGEDIJA OBELEŽILA JE FEDEREROV ŽIVOT! Nikad emotivniji Švajcarac: Potpuno se SLOMIO dok je govorio o NJEMU!
Foto: Profimedia

nije preboleo

JEZIVA TRAGEDIJA OBELEŽILA JE FEDEREROV ŽIVOT! Nikad emotivniji Švajcarac: Potpuno se SLOMIO dok je govorio o NJEMU!

Tenis -

Izuzetno emotivna scena viđena je na Rodžerovoj konferenciji za medije.

Švajcarski teniser Rodžer Federer prisetio se svog pokojnog trenera Pitera Kartera.

Proslavljeni Švajcarski as odlučio je da završi karijeru i na Lejver kupu u Londonu odigraći svoj poslednji meč.

Na emotivnoj konferenciji za medije slavni as je jedva uspeo da zaustavi suze dok je govorio o čoveku koji je imao neverovatan uticaj na njega.

"Iskreno, svaki junior koji je igrao protiv mene nikada nije mislio da ću biti ovde, kada se vratim unazad, svaki junior, niko ne razmišlja toliko daleko, imate nekada viziju da osvojite turnir, da budete mozda prvi. Toliko je nesrećno što me Piter Karter nije video, on je mnogo uticao na moju igru i ličnost, on je bio sjajan trener i moj brat. Posle njega su tek stigli svi ostali treneri, bila je to sjajna karijera", rekao je Federer na konferenciji.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Pre 19 godina dogodila se tragedija koja je obeležila život i karijeru slavnog švajcarskog tenisera Rodžera Federera.

Proslavljeni Švajcarac je u karijeri osvojio 20 Grand Slam titula i mnogi ga smatraju najboljim teniserom svih vremena. Uvek je isticao da je za njegov uspeh najzaslužniji upravo Piter.

Ovaj Australijanac oblikovao je karijeru Švajcarca na startu. On je najzaslužniji što je Rodžer od nervoznog i nesigurnog momka postao nepobediva mašina. Za bekhend kom se divi teniski svet zaslužan je upravo Karter. On je nagovorio Rodžera da umesto dvoručnog igra jednoručni.

Nažalost, njihova saradnja prekinuta je na samom usponu Federera ka vrhu, saobraćajnom nesrećom koja je veoma potresla Federera 2002. godine.

Karterova žena Silvija se dugo borila sa opakom bolešću, a kada je uspela da pobedi rak suprug je hteo da to proslave na poseban način. Odlučili su da odu na jedno romantično putovanje, a Federer im je pomogao u izboru. Preporučio je Južnoafričku Republiku. Par je jedan dan krenuo u obilazak nacionalnog parka u Johanesburgu i tada se dogodila tragedija. Njihov džip je probio ogradu mosta i pao u reku i Karter je poginuo.

Federer je za Piterovo smrt saznao tokom turnira u Torontu. Bio je potpuno slomljen.

"Nikada nisam bio toliko uznemiren. Izleteo sam iz hotela i počeo da plačem i vrištim. Nije hteo da budem neostvaren talenat. Kada je umro, to je za mene bio poziv, počeo sam da treniram još jače i jače", rekao je jednom prilikom Rodžer.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track