01:48

Porodica Milicic pokazala humanost na delu

HUMANO

BRAVO, LEGENDO! MILIČIĆ ORGANIZOVAO DONATORSKO VEČE ZA POMOĆ HILANDARU: Darko pomaže VELIKOJ srpskoj svetinji (FOTO)

Košarka -

Legendarni sportista Darko Miličić je veliki humanista. I to na delu. Proslavljeni košakaš sa suprugom Zoranom Miličić i njihovim naslednicima Lazar, Lara, Lukom i Uglješom je organizovao donatorsko veče za manastir Hilandar.

Zbog pandemije virusa korona ova tradicija se nakratko prekinula, ali se nakon tri godine pauze nastavlja. Po treći put je ovaj humani čin upriličen u jednom restoranu u Novom Sadu, gde je proslavljeni sportista uz pomoć udrruženj "Sveti Sava" okupio uticajne ljude za pomoć svetinji.

Bračni par Miličić sa arhimadritom Metodijom
Bračni par Miličić sa arhimadritom Metodijomfoto: Privatna Arhiva

Darko je dobio blagoslov za ovaj čin od sveštenostva, a mi vam donosimo ekskluzivne fotografije i snimke sa donatorske večeri. Darkova supruga je goste dočekala kako dolikuje, a naslednici su bili obučeni u tradicionalnu narodnu nošnju. Mališani su oduševili sve prisutne.

Darko sa svojim naslednicima
Darko sa svojim naslednicimafoto: Privatna Arhiva

Inače Miličić i njegova porodica su veliki humanisti, a naročito kada su svetinje u pitanju. Darko poštuje tradiciju i vrednosti i sa suprugom se trudi da u tom duhu vaspitavaju i naslednike. Hilandar za ovu porodicu predstavlja jedno od nazjnačajnijih središta srpske kulture i duhovnosti. U njemu je očuvana najbogatija kolekcija originalnih starih rukopisa, ikona, fresaka, tako da on u današnje vreme predstavlja najznačajniju riznicu srpske srednjovekovne kulture uopšte i to porodica Miličić želi da očiva i pomogne koliko može.

Darko Miličić
foto: Privatna Arhiva

Kurir sport / Ljiljana Stanišić

00:30

Novak saznao ime prvog protivnika u Dubaiju: Đoković pohod na trofej u Emiratima počinje protiv NEZGODNOG Italijana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track