SRBIJA JE I DALJE BOLNA RANA, ALI ZVEZDA LEČI SVE! Nedović: Nerealno je da sam se vratio kući! Neuspeh na EP nas je sve pogodio!
Foto: Starsport

mali kalemegdan

SRBIJA JE I DALJE BOLNA RANA, ALI ZVEZDA LEČI SVE! Nedović: Nerealno je da sam se vratio kući! Neuspeh na EP nas je sve pogodio!

Košarka -

Košmarnu jesen imao je Nemanja Nedović sa srpskom košarkaškom reprezentacijom na EP. Sada se iskusni šuter pridružio saigračima na pripremama Crvene zvezde pred novu sezonu.

Nemanja Nedović
foto: Starsport

Dete crveno-belih koji se više od jedne decenije vratio u matični klub, jedva čeka da počne sezona i okršaji u Evroligi i ABA ligi.

- Odradio sam svoj plan oporavka dok je ekipa bila u Turskoj. Lagano ću da se uvodim u rad. Mogao sam ja i ranije da počnem, ali nije bilo potrebe za žurbom. Ne treba meni puno, ja sam već bio u trenažnom procesu sa reprezentacijom. Ako mogu da kažem, biću top za prvo kolo - rekao je Nedović novinarima i dodao:

- Nerealan je osećaj ponovi biti u Zvezdi. Sada kada sam prilazio, vratila su se sećanja. I dalje nisam svestan da sam tu. Kada prvi put istrčao pred navijače i budem odigrao prve minute, verovatno ću postati svestan. Ja kao da još čekam trenutak kada ću otići u inostranstvo. Nerealno je, ali naviknuću se.

Neizbežna tema bila je i srpska košarkaška reprezentacija i neuspeh na EP. Na pitanje ima li umora, dao je sledeći odgovor.

- Više psihičkog i emotivnog, nego fizičkog. Sve što se dešavalo na Evropskom prvenstvu nas je emotivno ispraznilo. Bio sam deo ekipe 2015. kada smo protiv Litvanije ostali bez finala, ali sada je bilo gore i vidim po drugim igračima da nas je sve pogodilo i da su svi psihički bili ispražnjeni posle ovog prvenstva.

Imao je na EP i povredu koja ga je odvojila od terena posle meča sa Izraelom.

- Da nisam otišao na to, ja bih izludeo u Pragu, da nisam radio ništa i samo sedeo u hotelu. Išao sam na tretman i to je bilo ohrabrujuće i bilo mi je rečeno da ću moći da igram u polufinalu da sam hteo da forsiram. Nažalost, nije bilo potrebe za tim, ali taj tretman će mi dobro doći svakako

Vlada Jovanović
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Nemanja Nedović biće lider u novoj ekipi Crvene zvezde.

- Mislim da imam dovoljno iskustva da budem vođa. Pripremam se u glavi za to. Znam da to ovde nije lako i sve to sam uzeo u obzir kada sam odlučio da se vratim. Mislim da sam dovoljno zreo za sve to i jedva čekam.

Sa novim trenerom Vladom Jovanović Crvena zvezda bi trebalo da igraju ofanzivniju košarku, za razliku od prethodnih sezona.

- Vidim dosta slobode u igri i mislim da je to isplanirano u odnosu na ekipu koju trener ima. Mi stariji ćemo mu pomoći, jer je mlad trener i prvi put će biti u ovako bitnoj ulozi. Zajedničkim snagama moramo svi da radimo ka istom cilju - ocenio je Nedović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track