TRI DANA NIJE MOGAO DA SE OPORAVI OD ALKOHOLA! Federerova najveća pijanstva: Isprašio Hrvata pa mešao pića do pet ujutru!
Foto: Profimedia

umeo da proslavi

TRI DANA NIJE MOGAO DA SE OPORAVI OD ALKOHOLA! Federerova najveća pijanstva: Isprašio Hrvata pa mešao pića do pet ujutru!

Tenis -

Dva puta u karijeri Rodžer je preterao sa alkoholom...

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Švajcarac Rodžer Federer, umeo je prilično da se opusti nakon velikih trijumfa.

Švajcarac je žiži interesovanja, pošto je objavio da završava igračku karijeru i da će Lejver kup u Londonu biti njegovo poslednje takmičenje na kom će nastupati kao profesionalac.

Engleski mediji su tim povodom objavili zanimljivu priču o tome kako su izgledala njegova najveća pijanstva nakon velikih uspeha u karijeri.

Iako se uglavnom ponašao kao pravi profesionalac i nije bio preterani fan alkohola i zabava, u dva navrata se prilično opustio.

Prvi put nakon trijumfa na US openu 2008. godine, a drugi 2017. nakon osvajanja Vimbldona.

"Inače pijem samo vodu. Ja sam pripadnik stare garde, nisam nikada bio na dijeti, mada sam voleo da proslavim pobedu čašom šampanjca. Međutim, nakon osvajanja US opena 2008. godine, oporavljao sam se tri dana. Turnir se završio u nedelju uveče, a ja sam se oporavio tek u četvrtak", otkrio je Federerer.

"Svega se sećam. Lokal se zatvarao i onda smo naručili piće za nekoliko sati unapred. Kasno smo shvatili da smo naručili previše."

Drugi ozbiljan mamurluk imao je nakon ubedljive pobede nad Hrvatom Marinom Čilićem u finalu Vimbldona 2017. godine.

Slavlje je trajalo do pet sati ujutru, pa je Rodžer na konferenciji za medije priznao: "Da, zvoni mi u glavi".

"Ne znam šta sam radio sinoć, popio sam previše vrsta pića... Nakon ceremonije otišli smo u bar. Super smo se proveli, otišli smo u krevet u pet sati ujutru, kasnije sam se probudio i nije mi bilo dobro. Zadnjih sat vremena sam ok", rekao je tada Rodžer.

Federer je poslednjih godina imao ozbiljnih problema sa kolenom, pa je odlučio da stavi tačku na svoju imresivnu karijeru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track