NADAL NEMOĆAN PROTIV ĐOKOVIĆA I FEDERERA: Statistika koju Rafini navijači žele da sakriju!
Foto: EPA/ANDY RAIN

zanimljivo

NADAL NEMOĆAN PROTIV ĐOKOVIĆA I FEDERERA: Statistika koju Rafini navijači žele da sakriju!

Tenis -

Povlačenjem Rodžera Federera sa teniske scene zvanično je nestala velika trojka svetskofg tenisa,ali neka poređenja i analioze ko je najbolji ne prestaju.

Kada god se javi neko da tu titulu osporiRafaelu Nadalu obično se pozove na "argument šljake" - jer Španac je većinu svojih najvećih titula osvojio na najsporijoj podlozi.

Tako se ovih dana pojavila zanimljiva statistika, o međusobnim susretima velike trojke od 2015. godine do Rodžerovog odlaska u penziju prošlog meseca.

Zašto je baš 2015. godina uzeta? Pa, zato što od te sezone Nadal protiv najvećih rivala nije ostvario nijednu pobedu van šljake!

Za to vreme, odigrao je 24 meča zbirno protiv njih dvojice i zabeležio 17 poraza i samo 7 pobeda, sve na zemljanoj podlozi.

Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: EPA/Ettore Ferrari

Od 2015. godine do danas, Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su 17 mečeva, a rezultat je 11:6 za našeg asa. Od toga odigrali su deset mečeva na šljaci, i tu je Španac ostvario svih svojih šest trijumfa (tri u Rimu, dva na Rolan Garosu i jedan u Madridu). Van šljake, odigrali su šest mečeva na tvrdoj podlozi i jedan na travi a Đoković je pobedio u svakom.

Rafael Nadal
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Što se tiče međusobnih susreta Rodžera i Rafe, od 2015. godine sastali su se osam puta, a verovali ili ne Švajcarac je slavio u čak sedam navrata i izgubio samo jednom. To je bilo u jedinom njihovom duelu na šljaci od 2015, u polufinalu RG 2019. godine.

Poslednji put Rafa je Noleta van šljake pobedio u finalu Ju-Es opena 2013. godine, a Rodžera u polufinalu Ozi opena 2014. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track