SUROVA ISTINA O MARIJI ŠARAPOVOJ! Novak je uvek bio njen prijatelj, dok druge teniserke NISU HTELE DA JOJ PRIĐU, evo i zašto!
Foto: Profimedia

LEDENA KRALJICA

SUROVA ISTINA O MARIJI ŠARAPOVOJ! Novak je uvek bio njen prijatelj, dok druge teniserke NISU HTELE DA JOJ PRIĐU, evo i zašto!

Tenis -

Mnogi će Mariju Šarapovu pamtiti kao ledenu kraljicu sporta koja je tokom karijere bila više poštovana nego voljena.

Čuvena ruska teniserka je 2020. godine odlučila da završi karijeru koju su obeležili veliki uspesi, prvo mesto na VTA listi, povrede i doping skandal.

U periodu kada je osvojila tri od pet grend slem titula, Ruskinja je radila sa nekadašnjim američkim teniserom, Majklom Džojsom koji je u jednom intervjuu nedavno govorio o karakteru Šarapove.

"Mnogi su pretpostavljali da je ona takva samo zbog tog svog imidža. Do toga nije došlo nekom posebnom namerom, nije kao da se jednog jutra probudila i odlučila da će da se separatiše od svih ostalih ljudi", rekao je Džojs.

Marija Šarapova
foto: EPA/Scott Barbour

Amerikanac je poručio i da zbog imidža hladne osobe nije imala puno drugarica na VTA turu.

"Trenirajući razne osobe mogu da vam kažem da su svi 'naštelovani' drugačije, a Marija je bila veoma kompetetivna. I to ne samo u tenisu, već i u svemu što je radila. Druge devojke joj nisu mnogo prilazile jer su one već u svojoj glavi imale sliku o tome da je ona ku*ka, ili šta već. Ljudi nisu stajali u redu da joj budu prijatelji, tako da je ona samo nastavila da gleda svoja posla", poručio je Majkl Džojs.

Zanimljivo je da je pored mišljenja koja je javnost prihvatila o njoj, Novak Đoković uvek imao odličan odnos sa Ruskinjom.

Šarapova je često bila "žrtva" Novakovih imitacija, često su se pojavljivali u reklamnim spotovima i uvek su koristili prilike da se sretnu tokom većih turnira.

Kada je Ruskinja objavila da završava karijeru, Đoković je emotivno govorio nakon jedne pobede na Australijan openu.

"Upravo sam čuo tu vest. Želeo bih da joj odavde svi damo jedan aplauz za sve što je uradila tokom cele karijere. Zalsužila je, veliki je borac. Nedostajaće našem sportu. Ona snaga da preskoči sve prepreke posebno sa povreedama i operacijama. Pokušala je da se vrati igri i to je velika inspiracija za sve koji se borimo u ovom sportu. Žao mi je što je moralo da se završi povredom, ali je u isto vreme imala i veliku karijeru i ima na šta da bude ponosna", govorio je Đoković o Šarapovoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track