VELIKI OBRT! Situacija se drastično okrenula u korist Đokovića! Čak 90 odsto Australijanaca želi da Nole ZAIGRA U MELBURNU!
Foto: EPA

OBRT

VELIKI OBRT! Situacija se drastično okrenula u korist Đokovića! Čak 90 odsto Australijanaca želi da Nole ZAIGRA U MELBURNU!

Tenis -

Novak Đoković je dobrodošao u Australiju! - ovo je stav velike većine čitalaca i gledalaca jednog od tamošnjih vodećih medija "10 Njuz frst".

Ova kuća je, naime, na svom Tviter nalogu postavila anketu s jednostavnim pitanjem: Da li Novaku Đokoviću treba dozvoliti da igra na Australijan openu? Iznenađujuće, čak devedeset odsto ljudi je glasalo da Nole može da nastupi u Melburnu, a samo deset odsto njih je bilo protiv.

Ovo je veoma zanimljivo jer je javno mnjenje u Australiji prošle godine bilo podeljeno oko tog pitanja, a sada je, očigledno, situacija potpuno drugačija.

Na to je uticalo nekoliko faktora - pandemija je splasnula, koronavirus nije jedna od vodećih tema u medijima, pa samim tim ni Novak Đoković nije najveća opasnost po zdravlje nacije, kako su ga takoreći predstavljali. Pored toga, došlo je i do promene vlade, koja ima mekši stav po pitanju ulaska u zemlju.

Novak Đoković
foto: Nenad Kostić

Međutim, mnogo toga će zavisiti i od broja zaraženih u Australiji ove jeseni i zime, ali je jasno da je klima što se tiče Đokovićevog dolaska znatno drugačija. Iako anketa ne može ništa konkretno da promeni, sigurno je dobrodošla, posebno u tako popularnom mediju.

Novi ministar Endrju Džajs zasad ne želi da komentariše Đokovićev ulazak na australijsko tle, verovatno čeka razvoj situacije. Pre nekoliko nedelja prvi put se oglasio i direktor prvog grend slema Greg Kejli, koji je istakao da neće lobirati za Novakovu vizu, iako želi da ga vidi na turniru.

Vlada na potezu - trogodišnja suspenzija i dalje na snazi

Đoković je prilikom deportacije dobio trogodišnju zabranu ulaska u Australiju. Tako bi u njegovom slučaju najpre trebalo da reaguju organi vlasti i ukinu ovu sankciju. Pritisak javnosti svakako može da utiče na to, posebno jer se radi o čoveku koji je sinonim za prvi grend slem sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track