PETRIĆ PRED NICU: Imaju veliki kvalitet, bilo bi lepo da pobedimo!
Foto: Beta/Branislav Božić

LIGA KONFERENCIJA

PETRIĆ PRED NICU: Imaju veliki kvalitet, bilo bi lepo da pobedimo!

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je danas da njegova ekipa treba da igra rasterećeno, ali da je neće zavarati promenljiva igra Nice i da bi bilo lepo da crno-beli pobede kako bi pre kraja takmičenja u grupi izborili plasman u nokaut fazu Lige Evropa.

"To je drugo poluvreme, već smo jednu utakmicu odigrali u Beogradu 1:1. Sutra će biti totalno drugačija utakmica zato što smo mi sada prvi na tabeli, imamo prednost i možemo u ovoj utakmicu da raspolažemo kako mi hoćemo. Nema potrebe da naši igrači budu u nervozi, već da budu rasterećeni, da pruže maksimum i da uživaju u sutrašnjoj utakmici", rekao je Petrić na konferenciji za novinare u Nici.

"Nica poslednjih par utakmica igra promenljivo, to ne treba da nas zavarava, oni u svakom trenutku imaju kvalitet i mogu da promene tok utakmice i da nam naprave problem", naveo je Petrić.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 18.45 u Francuskoj protiv Nice, utakmicu petog kola Grupe D u Ligi konferencija.

Partizan je prvi na tabeli sa osam bodova, Nica je druga sa pet, a Keln i Slovacko na trećem i četvrtom mestu imaju po četiri boda.

U slučaju pobede Partizan bi se direktno plasirao u osminu finala pred poslednje kolo i utakmicu sa Slovackom u Beogradu.

"Ne razmišljam da li ćemo završiti prvi ili drugi nego da ispunimo cilj, da igramo na proleće evropski fudbal. Bilo bi lepo da dobijemo sutra i da možemo normalno da sačekamo poslednju utakmicu u sledeći četvrtak, gde bismo mogli možda da radimo i stvari koje nismo planirali. Siguran sam da su igrači koncentrisani, ulaze u utakmicu kao da nam je prva i da pruže maksimum da pokušamo da završimo sutra, oni su svesni svega ovoga", rekao je Petrić.

Fudbaler Partizana Fuseni Dijabate postigao je četiri gola ove sezone u Ligi konferencija. On je rekao da je zadovoljan igrom ekipe ali i svojim nastupima, da igra svaku utakmicu na isti način, bez pritiska.

"Veoma dobro igramo, igramo lep fudbal, imam puno poverenje u našu igru i naš tim. Sutra treba ostati koncentrisan, iako smo prvi na tabeli treba da idemo na pobedu da bi se obezbedio prolaz. Nemamo stres jer verujemo u našu igru", naveo je Dijabate.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track