RASKRINKANI SRAMNI POTEZI ATP! Argentinac otkrio dosad nepoznate detalje: Vršili brutalan pritisak na igrače da ne stanu uz Novaka
Foto: Profimedia

bruka

RASKRINKANI SRAMNI POTEZI ATP! Argentinac otkrio dosad nepoznate detalje: Vršili brutalan pritisak na igrače da ne stanu uz Novaka

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković žestoko je uzdrmao teniske moćnike kada je sa kolegom Vasekom Pospišilom osnovao Asocijaciju teniskih profesionalaca (PTPA).

Svetska teniska asocijacija (ATP) otvoreno je stala na put Đokoviću i njegovoj organizaciji, čiji glavni cilj je zaštita prava tenisera.

Argentinski tenisr Fakundo Bagnis, koji trenutno zauzima 126. mesto na ATP listi, otkrio je kakve pritiske je vršio ATP na igrače da se ne pridruže Novakovoj organizaciji.

"Godine 2020. živeo sam trenutak kada je Novak Đoković stvorio novo udruženje, a ATP je bio strašno agresivan prema nama da se ne pridružimo. Danas predsednik ATP-a Andrea Gaudenci nema nikakve veze sa igračima koji nisu u prvih 20 na listi", rekao je Argentinac.

Bagnis je zahvalan srpskom teniseru na svemu što je uradio za njega i njegove kolege.

"Zahvalan sam na onome što je Đoković uradio. Igrači moraju da imaju neku vrstu sindikata zaduženog za razgovor sa ATP. ​​Savez koji je Đoković napravio i dalje radi na snazi, ali video sam da je jako uključen na turniru u Rimu, na sastanku od dva i po sata koji nije bio obavezan, a on je igrao sutradan. Ljudi nemaju priliku da vide to, ali ja jesam i skidam kapu", kaže Argentinac i dodaje:

"On se stavlja u kožu igrača koji imaju ekonomska ograničenja. Pravi greške i možda nije najomiljeniji u javnosti, ali ja sam nisam navijač, ja sam deo kruga i veoma sam mu zahvalan".

Kurir sport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track