NOVAK JE ČOVEK, A FEDERER I NADAL SU MAŠINE: Reči poznatog francuskog pisca odjekuju planetom: SRBIN JE OSUĐEN NA PRAVDI BOGA!
Foto: Shutterstock, BASSIGNAC/JDD / Sipa Press / Profimedia

PATRIK BESON

NOVAK JE ČOVEK, A FEDERER I NADAL SU MAŠINE: Reči poznatog francuskog pisca odjekuju planetom: SRBIN JE OSUĐEN NA PRAVDI BOGA!

Tenis -

Poznati francuski pisac Patrik Beson, koji je nedavno izdao knjigu "Đoković: Odbijam. Rat zvezde" bio je gost na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga.

Besona je zaintrigirala Novakova odluka da se ne ne vakciniše, zbog čega je propustio brojne turnire i našao se na udaru kritika.

Francuz rešio da bolje upozna srpskog asa kako bi razumeo njegovu odluku. Istraživao je o Novakovom načinu života i sada ne krije svoje divljenje prema Srbinu.

U razgovoru za Informer Beson je rekao da je Novak ljudsko biće, za razliku od njegovih najvećih rivala.

"Novak je ljudsko biće. Zato ponekad i greši. Rodžer Federer i Rafael Nadal su mašine, lepe i kvalitetne, ali i dalje samo mašine. Nole čita knjige, to je glavna razlika između njega i njegovih najvećih rivala. Originalan je i zanimljiv. On je čudo, baš kao i Srbija, gde, nažalost, ništa ne može biti jednostavno. Biti Srbin nije prokletstvo, ali ni blagoslov", rekao je Francuz.

Beson je istakao da ovo nije knjiga samo o Đokoviću, već o slobodi izbora.

"Posle svega što je Novak preživeo, zaslužio je da neko napiše knjigu o njemu. I ja sam mislio da je pogrešio što se nije vakcinisao, ali kada sam istražio kako živi, shvatio sam da je u pravu. Nije hteo nešto neprovereno da unese u svoje telo, ali mnogi su to loše razumeli. Kada se na to još doda da je Srbin, jasno je zašto je tako odjeknulo širom sveta. Osuđen je na pravdi Boga", ističe francuski pisac.

Beson smatra da je deportovanje Đokovića iz Australije imalo svoju mračnu pozadinu.

"Devet puta je bio šampion, pa su možda Australijanci hteli da se to promeni. Plan im je uspeo, pogotovo jer je miljenik Nadal osvojio trofej. Međutim, ako ga puste u Melburn u januaru, Novak će ga opet osvojiti", uveren je Francuz.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track