OSVOJILA VIMBLDON, A SADA SE SKIDA ZA NOVAC: Ruskinja koja je zgodnija od Šarapove i Kurnjikove, MAMI UZDAHE u Majamiju
Foto: Profimedia

životna priča

OSVOJILA VIMBLDON, A SADA SE SKIDA ZA NOVAC: Ruskinja koja je zgodnija od Šarapove i Kurnjikove, MAMI UZDAHE u Majamiju

Tenis -

Njen život bi mogao da posluži da se snimi jedan sjajan film. Od velike teniske nade do...

Ako se pasionirani ljubitelj tenisa sigurno se sećate Sofije Žuk. Ona je bila jedna od najtalentovanijih teniserki na svetu, ali je zbog povrede leđa morala ranije da završi karijeru.

Pravo malo svetsku čudo napravila je 2015. godine kada je u konkurenciji igračica do 18 godina starosti osvojila Vimbldon iako je imala samo 15 godina i pritom muku mučila sa pomenutim bolovima!

Da cela priča bude još čudnija - Sofija nije bili ni među nosiocima!

Zanimljivo, do juniorskog Vimbldonu nisu došle ni dve najpoznatije (tj. najatrakitvnije) ruske teniserke Marija Šarapova petostruki grend slem šampion i Ana Kurnjikova dvostruki osvajač Australijan opena.

Sofija je 2019 godine nakon poraza na startu Vimbldona i zarađenih 400 hiljada dolara u karijeri rešila da se povuče. Povreda je to zahtevala.

"Čak i pre onog mog juniorskog šampionskog juriša na Vimbldonu, leđa su mi bila tako strašno da nijedan doktor nije hteo da mi pomogne. Moje telo nije dobro upijalo protein, pa su mi pršljeni bili skroz van svojih uobičajenih mesta. Išla sam na magnetnu rezonancu koja je pokazala da mi je kičma kao kod 50-godišnjakinja ili 60-godišnjakinja", prenela je RT njene reči.

Tada je počela njena karijera foto-modela.

Sada se fotografiše i snima u bikiniju i od toga zarađuje. Na Instagramu je prati preko 120.000 ljudi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track