GOSPODSKI GEST ĐOKOVIĆA POSLE FINALA! Odbio je da odgovori na jedno pitanje novinara i pokazao da je NAJVEĆI!
Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

ZATO JE NAJVEĆI

GOSPODSKI GEST ĐOKOVIĆA POSLE FINALA! Odbio je da odgovori na jedno pitanje novinara i pokazao da je NAJVEĆI!

Tenis -

Poraz od Holgera Runea u finalu mastersa u Parizu, Novaka Đokovića je ostavio bez 91. titule u karijeri.

Nakon meča je srpski teniser čestitao protivniku, poručio je da je izgubio od rivala koji je bio bolji od njega.

Ipak, na jednu temu nije želeo previše da troši reči.

Novinare je tokom Đokovićevog obraćanja zanimalo kako se oseća nakon što je u trećem setu imao problem sa nogom zbog kojeg je tražio pomoć fizioterapeuta.

Pokazao je Novak da je veliki čovek pre svega, nije želeo da na bilo koji način umanji pobedu Runea i ne pokaže poštovanje prema velikoj pobedi Danca. Objasnio je i zašto nije hteo da otkrije detalje problema sa kojim se suočio.

"Ne bih previše da pričam o tome jer ćete to iskoristiti kao izgovor za moj poraz. Ne, sve je bilo u redu. Normalno je kad igramo dan za danom, ponekad se dogodi povreda. Borio sam se do poslednjeg daha. Ovo samo nije bio pobednički dan za mene", rekao je Đoković.

Na poslednjem turniru u sezoni, završnom mastersu u Torinu, Đoković će imati priliku da se izjednači sa Karlosom Alkarazom i Andrejom Rubljovom po broju osvojenih titula ove sezone iako je igrao na manje turnira.

"Svaki poen je važan u ovoj fazi moje karijere. Kad god igram trudim se da pobedim, to nije tajna. Takav mi je mentalitet i pristup za Torino. Osećam se dobro na terenu. Naravno da sam razočaran ovim porazom, bio sam blizu cilja. Svelo se sve na nekoliko poena. Nivo tenisa koji pružam je visok i imam svoje izglede. Tamo je svaki meč finale i nijedan neće biti lak. Morate biti spremni, sveži i dostupni. Imamo dan između svakog meča tako da ću odmarati između susreta, to je dobra stvar. Videćemo, igrao sam tamo prošle godine veoma dobro. Igrao sam polufinale. Znam da je veći odskok, Teren je vrlo brz, servis mora da bude dobar. Biću tamo par dana ranije, da treniram. Nadam se da ću biti u najboljem izdanju".

Završni masters u Torinu počinje 13. novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track