NOVAKA NAZVALI "PRIVREMENOM ZVEZDOM SEZONE", ĐOKOVIĆ PORUČIO: Bitka za Federerov rekord je čast! CICIPAS bodrio sebe posle poraza
Foto: AP /Stas Filippov, AP/Kin Cheung

ZAVRŠNI MASTERS, PREDSTAVNIK MEDIJA NA ČUDAN NAČIN NAZVAO ĐOKOVIĆA

NOVAKA NAZVALI "PRIVREMENOM ZVEZDOM SEZONE", ĐOKOVIĆ PORUČIO: Bitka za Federerov rekord je čast! CICIPAS bodrio sebe posle poraza

Tenis -

Nije se baš puno pričalo Cicipasu posle devetog uzastopnog poraza od Novaka Đokovića – kojim su okončani snovi o osvajanju mesta broj 1 na kraju aktuelne sezone.

Ne bih komentarisao razloge poraza, već usresredio na naredne mečeve”, ogradio se od te linije pitanja Grk.

Verujem da ću jednog dana doseći mesto broj jedan, i u tom smislu sam više maratonac nego lovac na uspehe u letu. Drago mi je da sam sebe doveo u poziciju da se borim za takvo ostvarenje već na kraju ove sezone, i za mene je sada najvažnije da se posvetim sebi i svojoj igri”, bodri se on.

Ovakav turnir vam ne pruža priliku da se opustite – jer svako želi da pobeđuje se u situaciji kada se ukaže prilika da se učestvuje na njemu”, naglašava pobednik iz 2019.

Stefanos Cicipas
foto: AP

Svaki teniser koji se nalazi ovde je to itekako zaslužio, i logično je da iz ovog iskustva želi da izvuče maksimalnu korist – žrtvujući za to i poslednji atom snage u takmičenju protiv najboljih. Da sam danas pobedio – svakako bi bilo bolje, ali mi i naredni mečevi pružaju priliku da napredujem dalje kroz turnir – i pre svega uživam u činjenici da ponovo nastupam među najboljima u našem sportu”, napominje Cicipas.

Sećanja na dane kada sam osvojio svoj prvi Završni Masters su i dalje sveža, kao talasi rastućeg samopouzdanja i razumevanja i osećanja ritma igre – sopstvene i svojih protivnika – koja vam daje poseban osećaj iz nastupa u nastup”, uz malo sete zaključuje svoj razgovor sa medijima treći igrač sveta.

Sa druge strane – “povremena super-zvezda aktuelne sezone” Novak Đoković (kako je opisan od strane jednog predstavnika medija) bio je jasan u opisu izazova iz minulog perioda:

Ovo je svakako krajnje neuobičajena sezona za mene, u kojoj je Vimbldon srećom predstavljao važnu prekretnicu – posle kojeg smatram da sam igrao tenis na visokom nivou na svim turnirima na kojim sam učestvovao. Volim da igram u dvoranama, i bilo mi je veoma važno da otpočnem svoju kampanju u Torinu pobedom”, napominje Novak.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Izjednačavanje Federerovog rekorda je velika čast, privilegija i izazov – i još jedno istorijsko ostvarenje me itekako motiviše”, jasan je Novak u pogledu osvajanja šeste titule na Završnim Mastersima.

Zanimljivo je opisao strategiju koju je nastojao da primeni u ostvarenju pobede protiv Cicipasa:

Protiv ovakvih velikih servera, retke prilike da u ovim brzim uslovima i nadmorskoj visini koja im odgovara načinite brejk se moraju tražiti u ranijoj fazi seta – pre nego što pronađu svoj ritam i ustale servis, bilo da se radi o prvom ili drugom. Sa druge strane, bilo mi je veoma važno da osvajam što više gemova na svoj servis uz precizan i dobro ciljan početni udarac, bez previše zamaranja – čime bih pozitivno uticao na moju koncentraciju”, naglašava srpski as.

I ovoga puta je tek nekoliko detalja odlučilo pobednika, i pored servisa i nekoliko odličnih pasing šotova – mislim da je bilo presudno biti na visokom nivou u igri sa osnovne linije i parirati njegovim snažnim udarcima – što ga je teralo da igra duže i u toku takvih poena pravi greške. Ritern mi je takođe doneo više bitnih poena u važnim momentima – i, sve u svemu, imam razloga da budem zadovoljan svojom igrom”, ističe i većeras sjajni Novak.

Specijalni izveštač iz Torina: Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track