NOVAK UNIŠTIO NERVOZNOG RUSA ZA POLUFINALE ZAVRŠNOG MASTERSA! Maestralni Srbin održao čas tenisa Rubljovu u Torinu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

torino

NOVAK UNIŠTIO NERVOZNOG RUSA ZA POLUFINALE ZAVRŠNOG MASTERSA! Maestralni Srbin održao čas tenisa Rubljovu u Torinu! (VIDEO)

Tenis -

Teniska klinika profesora Novaka u Torinu!

Najbolji srpski teniser overio je plasman u polufinale Završnog turnira u Torinu, pošto je u drugom meču "crvene grupe" ubedljivo savladao ruskog tenisera Andreja Rubljova rezultatom 6:4, 6:1.

Meč je trajao samo 67 minuta!

Sjajnom igrom Novak je izludeo Rusa na ovom meču. Teniseri su sjajno servirali u prvom setu, nije viđena nijedna prilika za brejk sve do desetog gema, kada je Novak izvršio žestok pritisak na servis Rubljova, izborio prvu priliku za brejk i odmah iskoristio šansu koja mu se ukazala.

Način na koji je izgubio set, potpuno je poremetio Rubljova. Nervozni Rus srljao je iz greške u grešku, što je srpski as sjajno koristio. Potpuno je preuzeo kontrolu. U drugom gemu stigao je do brejka i tako psihički potpuno ubio u pojam rivala. Do kraja seta još jednom je oduzeo servis Rubljovu i sa ubedljivih 6:1 overio pobedu i plasman u polufinale.

Novak će u petak, u poslednjem kolu grupne faze, odmeriti snage sa Danilom Medvedevim, ali taj meč za njega neće imati rezultatski značaj jer je već sada sigurno obezbedio mesto u polufinalu.

S druge strane, Rubljov će morati da savlada Stefanosa Cicipasa ukoliko želi da se nađe u samoj završnici.

Novak je 11 put u karijeri izborio plasman u polufinale. Srpski as ima pet titula i ukoliko trijumfuje u Torinu izjednačiće rekord Rodžera Federera koji je šest puta trijumfovao na Završnom turniru.

UŽIVO:

II set

6:1 KRAJ! NOVAK JE U POLUFINALU ZAVRŠNOG TURNIRA U TORINU!

5:1 za Đokovića - BREJK! Novak je na korak od trijumfa! Sjajno je riternirao Novak u ovom gemu i zasluženo stigao do novog brejka. U narednom gemu će servirati za pobedu i plasman u polufinale!

4:1 za Đokovića - Novak rutinski odrađuje posao u drugom setu. Sigurno gazi ka novom trijumfu u Torinu.

3:1 za Đokovića - Rubljov prekida seriju srpskog asa i smanjuje zaostatak u drugom setu.

3:0 za Đokovića - Nezaustavljivo deluje Novak u ovim mometima, ubedljivu prednost ima u drugom setu.

2:0 za Đokovića - BREJK! Nole je u žestokom naletu, nervozni Rubljov ne zna šta ga je snašlo! Strašan gem srpskog tenisera. Iskoristio je drugu brejk priliku u ovom gemu Novak i zasluženo stigao da prednosti. Posle maratonskog gema, Rubljov je tražio čelendž ali uzalud. Novak je počistio liniju.

1:0 za Đokovića - Novak koristi greške nervoznog Rubljova i dolazi do prednosti na startu drugog seta.

6:4 - NOVAK OSVAJA PRVI SET! Po ko zna koji put je pokazao zašto je najbolji teniser svih vremena! Dobio je jednu jedinu šansu i odmah je iskoristio! Od samog starta gema Novak je vršio pritisak, došao do prve brejk lopte na meču i onda sjajnim riternom završio posao i razbesneo ruskog tenisera koji je od očaja polomio reket. Prvi set trajao je 35 minuta.

5:4 - za Đokovića - Rutinski Nole stiže do prednosti, Rubljov će sada servirati za ostanak u setu!

4:4 - izjednačenje - Fenomenalnim pasing šotom Rubljov je došao do 40:0 i delovalo je da će ponovo rutinski osvojiti servis, međutim, Nole se nije predavao. Izvršio je pritisak, sjajno riternirao i stigao do prvog izjednačenja na ovom meču. Nažalost, nakon sjajnog riterna jedan Novakov forhend završio je u autu, Rubljov je stigao do prednosti i onda novim asom stigao do izjednačenja.

4:3 - za Đokovića - Zahuktava se borba u prvom setu! Nakon 15:15 Novak osvaja tri vezana poena i ponovo stiže do prednosti zahvaljujući ubitačnom servisu.

3:3 - izjednačenje - Najduži gem na ovom meču. Pretio je Novak, prišao na 40:30, ali sjajnim forhendom Rubljov stiže do novog izjednačenja!

3:2 - za Đokovića - Furiozan gem srpskog tenisera. Još jednom je bez izgubljenog poena stigao do prednosti u setu. Novak već ima šest asova.

2:2 izjednačenje - Novak je uspeo da osvoji prvi poen na servis Ruskog asa, ali više od toga nije mogao. Veliku prednost posle svakog servisa imao je Rubljov i u ovom gemu.

2:1 za Đokovića - Još jedan siguran gem Novaka! Srpski as ekspresno stiže do nove prednosti u prvom setu! Perfektno servira od samog starta meča!

1:1 izjednačenje - Sjajno servira i Rubljov na startu meča. Bez izgubljenog poena Rus dolazi do izjednačenja! Izuzetno brza podloga u Torinu, svaka brejk lopta biće zlata vredna na ovom meču.

1:0 za Đokovića - Odličan start srpskog asa. Sjajno je servirao Novak u prvom gemu, zabeležio je dva asa i rutnski stigao do prednosti.

MEČ JE POČEO!

14:06 - Novak će prvi servirati na ovom meču!

14:03 - Predstavljenje igrača, Novak je izašao na teren!

Đoković - Rubljov
foto: Printscreen
Đoković - Rubljov
foto: Printscreen

14:00 - Meč uskoro počinje!

Novak - Rubljov
foto: Printskrin

Novak je u prvom kolu "crvene grupe" ubedljivo savladao Grka Stefanosa Cicipasa (6:4, 7:6) dok je Rubljov posle velike borbe bio bolji od Danila Medvedeva 6:7 (7:9), 6:3, 7:6 (9:7).

Novak ima sajajnu priliku da već posle drugog kola obezbedi plasman u polufinale. Za to mu je potrebna pobeda od 2:0. Tako bi srpski as iza sebe sigurno ostavio Rubljova i Cicipasa, a jedino bi Medvedev mogao da ga prestigne i to ako bi u poslednja dva meča, protiv Cicipasa i Novaka, salvio sa po 2:0.

Zanimljivo, ovo će biti tek treći međusobni susret Đokovića i Rubljova, a za sada obojica imaju po jedan trijumf.

U drugom meču "crvene grupe" sastaju se Cicipas i Medvedev. Plasman u polufinale izboriće po dva najbolje plasirana tenisera iz svake grupe.

Završni turnir u Torinu igra se za rekordni nagrandi fond od 14.750.000 dolara.

Kurir sport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track