NIŠTA DOLARI, SAMO EVRI I DINARI! Hteli da zavire u NOVAKOV NOVČANIK, on se smejao, citirao Ibrahimovića i BRUTALNO odgovorio!
Foto: EPA/Alessandro Di Marco

TORINO

NIŠTA DOLARI, SAMO EVRI I DINARI! Hteli da zavire u NOVAKOV NOVČANIK, on se smejao, citirao Ibrahimovića i BRUTALNO odgovorio!

Tenis -

Ko o čemu – zapadnjaci o parama... A Nole – kao Nole, vešto zavrne na šalu.

Kao što smo juče preneli iz Torina, istina je da je jedan broj teniskih medija ubeđenja da je Novaku najveći motiv za osvajanje titule u Torinu – ček za pobednika.

Zato i ne iznenađuje pitanje – posle opaske da „je tokom karijere zaradio više para nego što Bog sam zna“ – da li mu do glave dopiru dolari – aludirajući na više od 4.7 miliona koje će Novak Đoković zaraditi u slučaju sutrašnje pobede?

„Ne,“ kratko će Novak, pa nastavlja: „Samo evra – i dinari!“

„Ispričaću vam šta je Ibrahimović rekao kada su ga u Americi upitali zašto nije prihvatio 100 miliona dolara da pređe iz jednog kluba u drugi. Pare nisu bitne. Mnogo para je bitno, a 100 miliona nije mnogo para,“ završio je šalu Novak, i dopunio odgovor – svojim stavom: „Naravno, ovo je bila dobra šala, i to što sam je citirao ne znači da i ja tako mislim i govorim.“

„Informacije o našim primanjima su javno dostupne svima, a ono o čemu mediji ne pišu su porezi i ostali troškovi koje plaćamo. Naravno, ne želim da se na to žalim, niti da to bude tema o kojoj bih sada pričao. Imao sam mnogo sreće u životu, i bio sam blagosloven da ta primanja budu posledica mog bavljenja tenisom i uspeha koje sam ostvarivao – zajedno sa svojom porodicom i timom. Svaki evro koji sam zaradio stvoren je kroz težak rad, znoj i suze – i ništa ne uzimam „zdravo za gotovo“ jer dobro znam šta znači i kako izgleda nemati ništa za stolom – među pet članova porodice, tokom rata i sankcija. Ne zaboravimo odakle dolazim i u kojim vremenima sam odrastao“, naglašava Novak.

Novak Đoković
foto: Profimedia

„Zapravo, veoma dobro poznajem onu drugu stranu stvarnosti, zbog čega još više cenim i poštujem sve ono što sam stvorio u međuvremenu“, zaključuje Đoković

A kada smo mu napomenuli da je zbog njegovog spominjanja na zvaničnoj konferenciji za medije Završnog ATP Mastersa vrednost dinara sigurno skočila, naš as je velikim osmehom „overio vrednost“ srpskog smisla za humor. Toliko o parama – a ako sutra bude i neko milionče – neka se nađe...

Zasluženo!

Specijalno iz Torina: Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track