ŠLAG NA TORTI! VELIČANSTVEN KRAJ BOKSERSKE SEZONE: Zlatna rukavica u Novom Pazaru! Sprema se fešta
Foto: BSS

boks

ŠLAG NA TORTI! VELIČANSTVEN KRAJ BOKSERSKE SEZONE: Zlatna rukavica u Novom Pazaru! Sprema se fešta

Ostali sportovi -

Poslastica se uvek servira za kraj! Finiš takmičarske bokserske sezone 2022. donosi nam turnir na koji je Srbija ponosna, turnir čije ime decenijama odzvanja svetom, koji je sinonim prestiža i gde naslov šampiona ima planetarnu težinu.

Zlatna rukavica“ u njenom 65. izdanju biće održana u Novom Pazaru od 30. novembra do 4. decembra kada sledi veliko finale i borbe za ugledni šampionski trofej uz direktan TV prenos na TV Arena Fight. Grad domaćin i pokrovitelj ovog istorijskog turnira, Novi Pazar, poznat po gostoprimstvu i ljudima koji široko raširenih ruku dočekaju svakog putnika namernika, spreman je da po prvi put u istoriji ugosti aktere plemenite veštine iz svih delova sveta.

Preko 15 zemalja i 60 takmičara boriće se u dvorani Pendik, a bokserku selekciju Srbije činiće najjača imena koju naš tim poseduje, prekaljene asove koji su do sada iskovali brojne medalje, od Svetske, evropskih do prestižnih međunarodnih.

boks
foto: BSS

Srbiju predvodi kapiten, superteškaš Vladan Babić, a oči domaće publike biće uprte u boks asove Almira Memića i Džejlana Toskića.

Pored trofeja “Zlatna rukavica” biće dodeljen i pehar za najboljeg tehničara koji će nositi naziv po preminulom, čuvenom novopazarskom i jugoslovenskom treneru Besimu Ejupoviću – Besku.

-Grad Novi Pazar je počastvovan što je centar boksa ne samo u Srbiji već u celom regionu, što će okupiti najbolje boksere i što se sam bokserski klub “Novi Pazar” vratio u vrh bivše Jugoslavije. Novi Pazar je stvorio izvanredne uslove za trening boksera, zaokružio priču pojačanjima u upravi kluba. Sve su se kocke poklopile, ušli smo i u regionalnu ligu a zna se da šampione i dobre rezultate grad tradicionalno podržava. Prepoznati smo na mapi kao grad boksa i sporta uopšte – rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

boks
foto: BSS

-Bokserki savez Srbije odlučio je da organizaciju 65. “Zlatne rukavice” poveri Novom Pazaru jer je to bokserski grad, gde imamo veliku podršku Grada i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za organizaciju ovog prestižnog turnira. Iskreno se nadam da će u budućnosti neko od boksera iz Novog Pazara koji su već dokazali svoju vrednost, motivaciju, hrabrost i srce u ringu za Srbiju osvojiti evropsku i svetaku medalju, pa i učestvovati na olimpijskim igrama – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Ambicije srpskih boks reprezentativaca na 65. “Zlatnoj rukavici” su velike.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću u Novom Pazaru predstavljati Srbiju. Daću sve od sebe da osvojim zlatnu medalju – rekao je Džejlan Toskić.

“Moj cilj je osvajanje “Zlatne rukavice”, da se upišem u istoriju ovog međunarodnog turnira sa ogromnom tradicijom, našeg turnira koji je ponos našeg boksa i da na mene budu ponosni i Novopazarci i cela Srbija – istakao je Almir Memić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track