ĐOKOVIĆ IZGUBIO U AUSTRALIJI: Loš početak, ali NESTVARAN DOČEK za Novaka! Stadion je bio premali za sve navijače (VIDEO)
Foto: EPA/Michael Errey

ADELEJD

ĐOKOVIĆ IZGUBIO U AUSTRALIJI: Loš početak, ali NESTVARAN DOČEK za Novaka! Stadion je bio premali za sve navijače (VIDEO)

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković, poražen je na startu takmičenja u dubl konkurenciji na turniru u Adelejdu, gde je igrao sa Vasekom Pospišilom.

Srbin i Kanađanin su igrali protiv para Tomislav Brkić (Bosna i Hercegovina), Gonzalo Eskobar (Ekvador) rezultatom 4:6, 6:3, 10:5.

Turnir u Adelejdu Novaku će poslužiti kao priprema za Australijan open i navikavanje na australijski beton, ali i publiku, od koje, kako je sam rekao, nije znao šta da očekuje.

Podsetimo, Đoković se vratio u ovu državu, godinu dana nakon drame koju je u njoj proživeo zbog oduzimanja vize i deportacije.

Novak je automatski dobio zabranu ulaska u Australiju na tri godine, ali ta odluka je poništena krajem 2022. godine.

Dubl sa Kanađaninom priprema je za singl koji je, očekivano, u glavnom Novakovom fokusu.

Ali čak i na meču parova okupio se ogroman broj navijača, preveliki za kapacitet stadiona, a sudeći po onome što smo videli, Australija je spremna da ove godine navija za Novaka.

1 / 6 Foto: EPA/Michael Errey

Trenutno peti teniser sveta u prvom kolu Adelejda će igrati u sredu protiv Francusza Konstanta Lestijena.

Kada je reč o srpskim teniserima na ovom turniru, Miomir Kecmanović je poobedio domaćeg Kristofera O'konela u dva seta 6:4, 6:4.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track