ZARAŽEN SI? NEMA VEZE, MOŽEŠ DA IGRAŠ, SAMO NEMOJ DA PRIJAVIŠ DA SI BOLESTAN! Đokovića OTERALI iz Australije, a sada ŠOK ODLUKA!
Foto: EPA/James Ross

MELBURN

ZARAŽEN SI? NEMA VEZE, MOŽEŠ DA IGRAŠ, SAMO NEMOJ DA PRIJAVIŠ DA SI BOLESTAN! Đokovića OTERALI iz Australije, a sada ŠOK ODLUKA!

Tenis -

Direktor Australijan opena, Kreg Tajli, potpuno je šokirao veliki broj teniskih navijača obraćanjem o novom kovid protokolu.

Nakon što je pre tačno godinu dana Novak Đoković trpeo katastrofalan tretman od strane vlasti u Australiji, Tajli je otkrio da će čak i igrači zaraženi korona virusom moći da igraju na prvom grend slemu u sezoni.

Situacija se, tako, drastično promenila u odnosu na 2022. godinu.

Od ukidanja vize, suđenja Đokoviću i njegove deportacije u Melburnu su stigli do toga da igrači neće morati da prijave da su pozitivni na korona virus.

"Otišli ​​smo korak dalje tako što smo dali preporuku igračima da ostanu kod kuće ukoliko se ne osećaju dobro i da će naše medicinsko osoblje nastaviti da preti njihovo stanje", rekao je Tajli i dodao:

"To je normalizovano okruženje za nas i, ne razlikuje se od kriketa. Potencijalno će biti igrača koji će se takmičiti sa kovidom", poručio je direktor Australijan opena.

Novak Đoković je ovu sezonu i period koji provodi u Australiji već započeo na odličan način.

U Adelejdu je došao do ukupno 92. titule u karijeri, susreo se sa publikom prvi put nakon drame iz 2022. godine, a ujedno i privikao na australijski beton.

Australijan open igraće se od 16. do 29. januara.

Novak je već stigao u Melburn, a na turniru koji je osvajao devet puta, kladionice mu daju veće šanse nego svim ostalim teniserima zajedno.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track