DUGE TENISKE NOĆI U MELBURNU: Hurkač posle MARATONA, a Hačanov posle četiri seta u osmini finala Australijan opena (VIDEO)
Foto: EPA/LUKAS COCH

AUSTRALIJAN OPEN

DUGE TENISKE NOĆI U MELBURNU: Hurkač posle MARATONA, a Hačanov posle četiri seta u osmini finala Australijan opena (VIDEO)

Tenis -

Poljski teniser Hubert Hurkač plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u Melburnu pobedio kanadskog igrača Denisa Šapovalova sa 7:6 (3), 6:4, 1:6, 4:6, 6:3.

Meč između Hurkača i Šapovalova, 11. i 22. tenisera sveta trajao je tri sata i 37 minuta.

Teniseri su napravili po dva brejka u prvom setu, pa je uvodni deo igre rešen u taj-brejku u kojem je sa 7:3 slavio Hurkač.

Čak pet brejkova viđeno je u drugom setu, od čega je tri napravio Hurkač.

U nastavku je bolje zaigrao Šapovalov koji je u trećem setu rivalu prepustio samo jedan gem, dok je u sledećem setu bio dovoljan brejk u trećem gemu.

Hurkač je u odlučujućem setu brejk napravio u šestom gemu, a zatim je spasao četiri brejk lopte u devetom gemu i iskoristio prvu meč loptu.

Poljski igrač u osmini finala čeka pobednika meča između sedmog i 29. nosioca Rusa Danila Medvedeva i američkog igrača Sebastijana Korde.

U osminu finala prvog grend slema u sezoni prošao je i 18. nosilac Rus Karen Hačanov. On je bio bolji od 17. tenisera sveta Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (9).

Hačanov u sledećoj fazi igra protiv japanskog tenisera Jošihita Nišioke.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track