POEN O KOM ĆE SE DUGO PRIČATI! Potez koji najbolje opisuje kakav RATNIK na terenu je Novak! Bacio se na teren i izazvao OVACIJE!
Foto: ANTHONY WALLACE / AFP / Profimedia

spektakularno

POEN O KOM ĆE SE DUGO PRIČATI! Potez koji najbolje opisuje kakav RATNIK na terenu je Novak! Bacio se na teren i izazvao OVACIJE!

Tenis -

Do poslednjeg atoma snage...

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izborio je plasman u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu u tri seta savladao Grigora Dimitrova iz Bugarske (7:6, 6:3, 6:4).

Najveća drama viđena je u prvom setu, koji je Novak osvojio nakon jednog izuzetno uzbudljivog taj-brejka.

Smenjivali su se teniseri u vođstvu, propuštali set lopte, a onda je Novak dobio novu priliku da završi posao.

Naime, Novak je imao set loptu na servis Grigora Dimitrova (8:7). Nakon sjajnog riterna Srbina usledila je jedna iscrpljujuća maratonska razmena. Povređeni Novak, na izmaku snage, odlučio je da rizikuje, izašao je sjajno na mrežu pogodio volej i bacio se na teren. Bilo je jasno da trpi ogroman bol i da je poslednje atome snage uložio kako bi osvojio ovaj poen. Trud se na kraju ispatio, a publika je ovaj neverovatan potez Srbina nagradila gromoglasnim aplauzom.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Nakon ovog poena srpski as bio je prinuđen da zatraži medicinski tajm-aut, jer je imao ozbiljnih problema za povredom zadnje lože koja ga muči od starta turnira. Ipak, na kraju je uspeo da savlada sve prepreke i zbori plasman u narednu rundu takmičenja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track