"ĐOKOVIĆ JE ZLIKOVAC, A NADAL HEROJ!" Skandalozan tekst osvanuo u Australiji: Samo KUKA I ŽALI SE nesposoban je da prizna greške!
Foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

bruka

"ĐOKOVIĆ JE ZLIKOVAC, A NADAL HEROJ!" Skandalozan tekst osvanuo u Australiji: Samo KUKA I ŽALI SE nesposoban je da prizna greške!

Tenis -

Teško im pao veličanstveni trijumf Srbina....

Poznati australijski portal "The Age" objavio je sraman tekst o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Autor ove novinarske splačine, Endrju Vebster, objasnio je zašto nikada neće izgovoriti - Novak je GOAT (najveći svih vremena).

Endrju Vebster objasnio je zašto nikada neće priznati da je Novak najveći teniser svih vremena (GOAT), ikao je Srbin oborio gotovo sve rekorde u belom sportu.

"Da li toliko volimo Rodžera Federera i Rafaela Nadala da ne želimo da priznamo da ih je Srbin nadmašio? Da li nam toliko smeta Đokovićeva narcisoidnost da ne možemo da priznamo koliko je dobar? - pita se Australijanac.

U nastavku teksta objašnjava šta ga to iritira kod Đokovića.

- Ne nerviraju me toliko njegove gluposti kao druge, uglavnom sam ravnodušan. U njemu vidim tenisera koji je nesposoban da prizna svoje greške. Samo se žali i kuka kako ga mediji pogrešno predstavljaju. Drama ga prati na svakom koraku, a nikako da se pogleda u ogledalo i zapita: 'Možda je do mene?' - ističe Vuldridž.

Nije posebno oduševljen ni Novakovim stilom igre. Kaže da Srbin nema neku "posebnu snagu", kao Federer i Nadal, izuzev smrtonosnog bekhenda i sjajnog kretanja po terenu.

- Nikada njegova igra neće biti lepa kao Federerova, koji je od tenisa napravio umetnost. Nikada neće biti vredan divljenja kao Nadal, koji je hrabro igrao i pored povreda i nikada, za razliku od Đokovića, nije pravio buku oko toga i koristio to za 'igranje igrica' sa protivnikom - ističe Australijanac i dodaje:

Australijan open
foto: Profimedia

- Zamislite da su Nadal ili Federer osvojili 10 titula u Melburn parku? Statua bi već bila izlivena i otkrivena.

Novak je zbog svog ponašanja ne zaslužuje, smatra Vebster.

- Đoković se svađa sa publikom u Melburn parku kao da je u školskom dvorištu, traži da se pijani i neposlušni navijači izbace. Oni ga ne poštuju, a ne poštuje ni on njih - ističe on i zaključuje na kraju:

- To ne znači da ne treba da poštujemo njegove rekorde. Ako bude igrao još dve - tri godine i daleko nadmaši Nadala, rasprava o GOAT je završena. Heroj je dobar onoliko koliko je dobar i njegov negativac, ali Đoković je zlikovac koji ostaje bez heroja. Ako ne Nadal, koji je u godinama, ko će ga zaustaviti - završio je Vebster.

Kurir sport / The Age

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track