ZA NJEGA NOVAK NIJE NAJBOLJI IKADA! ŠOK izjava slavnog tenisera - Federer ima najveći uticaj, nebitne su titule Đokovića i Nadala!
Foto: EPA Fazry Ismail, EPA James Ross, EPA Andy Rain

NEMA DILEMU

ZA NJEGA NOVAK NIJE NAJBOLJI IKADA! ŠOK izjava slavnog tenisera - Federer ima najveći uticaj, nebitne su titule Đokovića i Nadala!

Tenis -

Trka za najboljeg tenisera svih vremena nikada nije bila zanimljivija, pošto Novak Đoković i Rafael Nadal imaju po 22 osvojena pehara, te su izjednačeni na večnoj listi Gren slem šampiona.

Ipak, austrijski teniser Dominik Tim se ne slaže sa tim da najboljeg tenisera sveta čini broj osvojenih titula, već to koliki je uticaj imao na tenis.

- Mislim li da tenis možda nema najvećeg u istoriji, kao, na primer, košarka. Da li je moguće da Novak ili Rafa budu rezultatski najuspešniji, a Rodžer najuticajniji i najznačajniji za sam sport? - zapitao se Tim pa sam sebi dao odgovor:

- Da, definitivno je moguće. Bez obzira koliko će Rafa, Novak ili bilo ko drugi imati pobeda u budućnosti. Rodžer će uvek biti onaj koji je najviše uticao na tenis.

Tim ističe da Federeru svako treba da bude zahvalan.

- Mislim da je Federer uticao na svaki sport zbog svog karaktera, svoje posebne aure. Mislim da je podigao tenis na viši nivo i da su svi imali korist od toga. Svi treba da mu budemo zahvalni - zaključio je Tim, mada nije definitvno rekao da ovo čini Švajcarca najboljim svih vremena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track