BIZARAN TRANSFER ŠOKIRAO PLANETU! Skandal majstor je jedan od najtalentovanijih igrača NA SVETU, a evo gde nastavlja karijeru
Foto: EPA/Christian Bruna

NEVEROVATAN PRELAZAK

BIZARAN TRANSFER ŠOKIRAO PLANETU! Skandal majstor je jedan od najtalentovanijih igrača NA SVETU, a evo gde nastavlja karijeru

Fudbal -

Do nedavno je ovakav transfer delovao nezamislivo, ipak - dogodio se. Nikolo Zaniolo je napustio Romu i pojačao Galatasaraj.

Jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera današnjice je sa 23 godine zahtevao da napusti Romu, a nakon male drame u okviru kluba, uspeo je u nameri i karijeru će nastaviti u prestonici Turske.

Zaniolo je na samom startu profesionalne karijere prepoznat kao fudbaler sklon kontroverzama, a njegov burni ljubavni život malo koga je ostavio ravnodušnim.

Širom sveta se pisalo kako je u roku od šest meseci promenio tri devojke, a da je, navodno, jedna od njih čak i zatrudnela.

Ofanzivni vezista je već odigrao 11 utakmica za nacionalni tim, a deluje da su dve povrede ligamenata kolena u roku od osam meseci na njega ostavile veliki trag.

Prema podacima sa specijalizovanog sajta "Transfermarkt", Zaniolo vredi 30 miliona evra, a u avgustu 2020. godine njegova vrednost je iznosila čak 55 miliona evra.

Kada je reč o transferu u Galatasaraj, poznati novinar, Fabricio Romano, navodi da je turski klub izdvojio 20 miliona evra za obeštećenje i obavezao se da će Romi isplatiti još novca kroz razne bonuse.

U ugovoru Italijana stoji otkupna klauzula, a ako u jednom trenutku neki klub odluči da je aktivira, moći će da kupi fudbalera za 35 miliona.

Zaniolo je ponašanjem tokom zimskog prelaznog roka iznervirao navijače i ljude iz kluba.

Delovalo je da je transfer u Bornmut gotova stvar, međutim u zadnjem trenutku je sve propalo zbog zahteva fudbalera vezano upravo za pomenutu otkupnu klauzulu.

Roma je imala velike planove za budućnost, međutim, zbog nemirne glave fudbalera, oni su propali.

Najvatrenije pristalice "Vučice" napravile su neprijatnu situaciju Italijanu kada su ga pratili do kuće, vređali ga, čak i pretili, o čemu su pitali mediji na "čizmi".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track