ALKARAZ PRIGRLIO NEKADA NAJLEPŠU TENISERKU SVETA, PA ZAPRETIO ĐOKOVIĆU: Sa Novakom ću se boriti za broj 1, sledi nam pravi rat!
Foto: Printskrin/Tviter

bacio rukavicu

ALKARAZ PRIGRLIO NEKADA NAJLEPŠU TENISERKU SVETA, PA ZAPRETIO ĐOKOVIĆU: Sa Novakom ću se boriti za broj 1, sledi nam pravi rat!

Tenis -

Karlos Alakaraz, mladi španski teniser, trijumfovao je na turniru u Buenos Airesu i najavio veliku borbu za poziciju broj 1 na ATP listi.

Karlos Alkaraz
foto: Santiago Gomez Roca / imago sportfotodienst / Profimedia

Mladić koji ima samo 19 godina propustio je prvi grendslem u sezoni, jer zbog povrede nije mogao da igra na Australijen openu. Sada je čini se povreda prošlost i Karlos Alkaraz spremno dočekuje buduće turnire.

Na turniru u Buenos Airesu upoznao je nekada najlepšu teniserku na svetu Gabrijelu Sabatini, a fotografiju sa njom podelio je na društvenim mrežama. Argentinka, inače šampionka US opena 1990, sa tribina je posmatrala njegov četvrtfinalni meč protiv Srbina Dušana Lajovića.

- Hvala ti mnogo Gabi što si došla da me vidiš! Uvek je fantastično biti u tvom društvu - napisao je Alkaraz na društvenim mrežama.

Posle trijumfa u Buenos Airesu, Karlos Alaraz, drugi na ATP listi, izneo je ambicije pred nastavak sezone i serije turnira koji ga očekuju u Americi, na kojima još nije izvesno da će učestvovati i Novak Đoković, najbolji teniser sveta.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: EPA/Juanjo Martin

- Osećam se dobro i fizički i psihički. Imam dobru godinu pred sobom, branim nekoliko titula i očekuju me veoma lepi turniri. Boriću se za broj jedan sa Đokovićem i Cicipasom, oni su ti koji su mi najbliži, ali to ne znači da iza njih ne stoje jednako valjani protivnici. Ima mnogo tenisera koji mogu da osvajaju grend slemove i da se bore za broj jedan - naveo je Karlos Alkaraz i nastavio:

- Neću da navodim imena jer ne želim bilo koga da isključim, ali ima sedam do osam tenisera koji mogu da pretenduju na sve o čemu pričam.

Kurir sport

Bonus video:

01:01

Đoković nabolji teniser svih vremena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track