ONI ĆE UVEK PRIČATI, ALI ZNAM ŠTA JE ISPRAVNO I ŠTA JE ISTINA! Đoković se prisetio OPTUŽBI iz Australije: Nemam energije i vremena
Foto: Zorana Jevtić

ONI ĆE UVEK PRIČATI, ALI ZNAM ŠTA JE ISPRAVNO I ŠTA JE ISTINA! Đoković se prisetio OPTUŽBI iz Australije: Nemam energije i vremena

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, govorio je na dugo čekanoj konferenciji za medije o dešavanjima u Australiji.

Nakon 2022. godine i deportovanja iz te države, Novak se vratio na početku 2023. godine.

Australiju je napustio na najbolji mogući način. Osvojio je turnir u Adelejdu, zatim i Australijan open, iako je imao velike probleme sa povredom zadnje lože.

U uvodnim mečevima prvog grend slema u sezoni igrao je sa duplo bandažiranom levom butinom, a protivnike je pobeđivao zahvaljujući lekovima protiv bolova.

00:35

Đokovic o Australijan Openu

Ipak, mnogi su na društvenim mrežama spekulisali da je povreda izmišljena, a čak je i tamošnji portal "The age" pisao o "nepostojećoj povredi".

"Priče su uvek prisutne. Nije to samo u mom slučaju. Mi, sportisti koji beležimo vrelike rezultate, uvek ćemo imati kritičare i ljude koji će da spekulišu o tome da li je sve to verodostojno ili nije. Nemam energije ni vremena da se bavim svakom pričom koja izađe na internetu. Znam šta je ispravno, šta je istina. Direktor turnira je rekao kakva je priroda povrede bila. U Australiji sam beležio najbolje rezultate u karijeri na grend slemovima, iako sam imao nažalost kratak boravak prošle godine, želeo sam da se vratim. Volim da igram tamo. Odgovara mi, što pokazuju ovogodišnji rezultati".

"Pritisak van terena je postojao, apsolutno, naročito prvih par nedelja dok se nisam privikao. Bilo je i situacija u toku turnira koje nisu bile prijatne da se nosim sa njima. To je sastavni deo mog puta i tim je ta pobeda slađa".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track