MALEK DŽAZIRI SE EMOTIVNO OPROSTIO OD TENISA: Imao posebnu poruku za ljubitelje belog sporta u Srbiji
Foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

dubai

MALEK DŽAZIRI SE EMOTIVNO OPROSTIO OD TENISA: Imao posebnu poruku za ljubitelje belog sporta u Srbiji

Tenis -

Posle 20 godina intenzivne teniske karijere, omiljeni teniser arapskog sveta i često viđen gost Srbije Malek Džaziri se povukao sa scene – na svom omiljenom turniru u Dubaiju.

Bilo je mnogo blistavih momenata u njegovoj karijeri – tokom koje je ostvario san ulaskom u Top 50 ATP liste. Finalista Istanbula iz 2018, upravo u Dubaiu je ostvario pobede protiv takvih asova kao što su Dimitrov i Cicipas – da bi u polufinalu izgubio od osvajača Bautiste Aguta. Rodžeru Federeru je na vrhuncu njegove teniske moći “skinuo” set, a igrao protiv brojnih prvih igrača ATP liste – kao što su Novak 2016 i Marej 2017.

Malek Džaziri
foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

Svi moji veliki mečevi u Dubaiju su mi se danas vratili kroz sećanje – bukvalno u nekoliko trenutaka. Bila mi je čast završiti karijeru na ovom turniru, i zahvaljujem se na svim prilikama koje su mi ovde ukazane organizatorima turnira. Veoma sam ponosan na sve što sam postigao tokom karijere, na posebnom odnosu sa publikom i kao igrač koji je popularisao tenis širem ovog regiona. Zahvalan sam svojim roditeljima što su me od malih nogu podržali da se bavim tenisom na način koji je odudarao od brojnih društvenih normi tog vremena – ali i divnoj publici i predstavnicima medija sa kojima sam uvek imao veoma emotivan i iskren odnos”, kaže Džaziri.

Šaljem jedno veliko “hvala” svim mojim prijateljima i pratiocima u Srbiji, zemlji u kojoj mi je uvek toliko lepo. A što se tiče budućnosti – razmišljam šta će ona sadržati, I – eto – voleo bih da vas pozitivno iznenadim uskoro,” šalje posebne pozdrave ljubiteljima tenisa u Srbiji Malek.

Hvala i tebi, majstore – I uvek si dobrodošao!

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track