FILIP KRAJINOVIĆ ISKRENO SA SRPSKIM MEDIJIMA POSLE PORAZA OD RUBLJOVA: Krenuo odlično, ali nedostatak plana B se osvetio našem asu
Foto: Kurir sport / Violeta Đorđević

DUBAI

FILIP KRAJINOVIĆ ISKRENO SA SRPSKIM MEDIJIMA POSLE PORAZA OD RUBLJOVA: Krenuo odlično, ali nedostatak plana B se osvetio našem asu

Tenis -

Pobednički je otvorio meč protiv Andreja Rubljova Filip Krajinović, igrajući kao da polaže za teniski doktorat – a pokrivajući teren kao da mu je dnevna soba.

Prvi i drugi servis su bili besprekorni, stil igre agresivan – sa čestim ulaženjem u teren i kraćenjem poena sa mreže ili kroz polu-voleje. Mešao je udarce Filip, otvarao teren jakim, preciznim i dubokim udarcima sa obe strane, koristio prilike koje je stvarao tim stilom igre – i promišljeno parirao svemu čime je Rubljov raspolagao, uz sjajan ritern i „kontre“ koje su Rusa hvatale u raskoraku.

Posle sijaset grešaka, krenuo je Rus da viče, da gestikulira – i kada je, pri rezultatu 5:2 imao servis da ostane u setu – Filip pravi kobnu grešku i bez većeg otpora dozvoljava Rubljovu da se vrati u meč.

Filip Krajinović
foto: Kurir sport / Violeta Đorđević

Od tih kobnih 5:3 i servisa za set – do kraja meča – Filip je osvojio samo 2 gema, a Andrej čak – 10. Uloge su se prvo promenile – gde Rubljov preuzima inicijativu, kapitalizuje na agresivnosti, leti po terenu – a Filip konstantno biva „na zadnjoj nozi“ i van ritma pokušava da „skrpi“ neku formu odbrane ili barem kontre.

Tračak nade pojaviio se pri 6:5 za Rubljova, kada Filip dolazi do 30:15 na protivnikov servis – ali onda ubacuje laku bekhend paralelu u mrežu i – gubi prvi set, a uskoro zatim i meč sa 7:5 6:2.

Dobro sam počeo meč, ali sam nesrećno izgubio gem na 5:3 i on je počeo da igra mnogo bolje – opravdavši svoj visok rang. Žao mi je što nisam iskoristio svoje šanse, ali to mi se dosta često dešava ove godine i definitivno moram sada da se resetujem i vidim šta je problem – jer je ova godina baš loše krenula“, kaže Filip posle meča.

Filip Krajinović
foto: Kurir sport / Violeta Đorđević

„Normalno je da mi pada rang usled trenutnog nedostatka dobrih rezultata, a da pritom nisam igrao krajem prošle godine. Trenutno sam sedamdeseti, i moram da to popravim što je pre moguće“, naglašava Filip, koji će ulazak u glavni žreb Indijan Velsa i Majamija nastojati da iskoristi kako bi popravio svoj plasman što pre. „Igraću svake nedelje u narednom periodu“, najavljuje on.

Upitan da li je za ovakav važan meč postojao plan B protiv ovako jakog igrača, Filip je iskren: „Sigurno je da je ovo bio važan meč za mene. Nedostaju mi pobede – a pogotovo protiv ovako dobrih igrača. Nažalost, nisam imao Plan B, već samo Plan A koji pri kraju nije više funkcionisao. Zbog toga ću pomno analizirati ovaj nastup sa trenerom, jer mi se previše često dešava da odlično uđem u meč – ali da onda stanem u nekoliko gemova, kada protivnici to iskoriste... To je veliki problem, koji se ponavlja“, zaključuje Krajinović.

Šteta za danas, Filipe. Idemo dalje, i za bolje dane koji slede - srećan rođendan!

Kurir sport / Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track