ŠTA TREBA ZNATI PRED ĐOKOVIĆEV PRVI MEČ POSLE AUSTRALIJAN OPENA? Nole bi morao da ŠKOLUJE Mahača, u Dubaiju izgleda ODLIČNO!
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

PRVA PREPREKA

ŠTA TREBA ZNATI PRED ĐOKOVIĆEV PRVI MEČ POSLE AUSTRALIJAN OPENA? Nole bi morao da ŠKOLUJE Mahača, u Dubaiju izgleda ODLIČNO!

Tenis -

Specijalni izveštač iz Dubaija: Vuk Brajović

Dvadesetdvogodišnji Tomaš Mahač je 130 igrač sveta, i tu zaista nema ničeg posebnog; niti je to loš rezultat za igrača njegovog doba, niti je obećavajući.

Od svih mečeva koje je odigrao u 2023, možda se najviše ističe osvajanje jednog seta protiv trećeg igrača sveta Kaspera Ruda u Melburnu i pobeda nad Fučovičem u Dubaiju – ali se većina njegovih mečeva odvijala u kvalifikacijama za razne turnire. Iskustvo deljenja terena sa Tijafoom, Rudom, Štrufom, Sousom, Kvonom, Oteom je svakako važno za dalje stasavanje Tomaša u igrača kojim bi jednog dana mogla da se ponosi čuvena češka škola tenisa – ali je još rano govoriti u tome kako će i da li će on napredovati na rang listi najboljih tenisera sveta.

Tomaš Mahač
foto: EPA/Mark Evans

U svakom slučaju, današnji susret sa najboljim igračem sveta bi trebala da mu bude velika škola i inspiracija za budućnost – I meč u kome nema šta da izgubi. Činjenica da je u Dubaiju ove godine već igrao takmičarske mečeve je uvek korisna, ali sumnjamo da bi ona mogla da se konvertuje u više od nekoliko osvojenih gemova protiv Novaka Đokovića.

Novak je skromno proslavio rekordnih 378 nedelja na prvom mestu ATP liste – potpuno posvećen što boljoj pripremi za naredne izazovne nastupe u Emiratu. On će današnji meč iskoristiti da isproba strateške varijante, oba servisa i ritern, brzu igru kroz kombinaciju servisa i voleja i osećaj za loptu pri odigravanju udaraca – koje poželi i zamisli.

Novak
foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

Po svemu viđenom na ovdašnjim treninzima, povreda zadnje lože je dobro sanirana – i očekuje se da će demonstirati njegov karakteristični atleticizam kroz najagresivniju formu igre – što će sigurno oduševiti brojne poklonike koji će pohrliti put Centralnog stadiona turnira da uživaju u jednom od poslednijh nastupa našeg asa na ovom turniru u aktivnoj karijeri.

Naravno, ništa osim ubedljive pobede Đokovića ne treba očekivati kao vest iz Dubaija – a ako malo zapne u realizaciji tog plana, opet – ne bi trebalo da bude zabrinjavajuće.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track