SCENA O KOJOJ BRUJI SVET! Ukrajinka pobedila Ruskinju, ODBILA DA JOJ PRUŽI RUKU, pa glasno uzviknula: SLAVA UKRAJINI! (VIDEO)
Foto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

u žiži

SCENA O KOJOJ BRUJI SVET! Ukrajinka pobedila Ruskinju, ODBILA DA JOJ PRUŽI RUKU, pa glasno uzviknula: SLAVA UKRAJINI! (VIDEO)

Tenis -

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk (20) osvojila je prvu titulu u karijeri, pošto je u finalu WTA turnira u Ostinu savladala Ruskinju Varvaru Gračevu sa 6:3, 7:5.

Senku na veliki uspeh Ukrajinke bacio je jedan nesportski potez koji je napravila nakon meča. Naime, mlada teniserka nije želela da se rukuje i fotografiše sa svojom rivalkom iz Rusije. Iako ruski sportisti nemaju apsolutno nikakve veze sa ratom u Ukrajini, ogorčena teniserka ih posmatra kao neprijatelje.

Očekivano, nakon meča pobedu je posvetila svojim sunarodnicima.

"Ovo je poseban momenat, osvojiti trofej u poziciji u kojoj se trenutno nalazim... Želim da ga posvetim Ukrajini i ljudima koji se bore i umiru. Svima koji su na tribinama i koji gledaju, posebno u Ukrajini, želim da poručim: 'Slava Ukrajini'" uzviknula je Marta.

Podsetimo, mlada teniserka je javno prozivala kolege i koleginice koji iz Rusije i Belorusije jer nisu javno osudili rat i postupke njihovih vlada.

"Neću da igram mečeve protiv teniserki iz Rusije i Belorusije. Nih 95 odsto podržava invaziju Rusije na Ukrajinu, iako to pokušavaju da prikriju - svi su oni isti", izjavila je prošle godine Marta Kostjuk.

Na udaru teniserke iz Kijeva prošle godine bio je i Novak Đoković, kome je žestoko zamerila jer je osudio odluku Vimbldona da zabrani ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče.

"Hoću da moje kolege teniseri shvate kakva je situacija i da nam daju podršku. Ali, mislim, pogledajte šta je Novak rekao. Pogledajte šta je Rafa rekao. Kako će vas podržati ceo tur, kada trojica najboljih igrača kažu ovakve stvari?", rekla je tada Marta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track