OTKRIVENO! EVO KOLIKO JE NOVAK ZARADIO U KARIJERI! Srbin je "SIROMAH" u odnosu na neke sportiste, ova cifra će vas ŠOKIRATI!
Foto: Profimedia, Sutterstock

OGROMNA SUMA

OTKRIVENO! EVO KOLIKO JE NOVAK ZARADIO U KARIJERI! Srbin je "SIROMAH" u odnosu na neke sportiste, ova cifra će vas ŠOKIRATI!

Tenis -

Sigurno vas zanima koliko su proslavljeni sportisti zaradili novca tokom karijere, a odgovor na to pitanje američki portal "Sportico", koji je objavio listu najbogatijih sportista, a neke brojke zaista će vas ostaviti bez teksta.

Prvo mesto pripada legendarnom Majklu Džordanu, koji je do sada zaradio čak 3,3 milijardi dolara, dok se iza njega na drugoj poziciji nalazi golfer Tajger Vuds a (2,5 milijardi dolara) a potom njegov kolega Arnold Palmer (1,7 milijardi dolara).

A sada, koliko je zaradio prvi reket sveta Novak Đoković.

Našem asu pripada "tek" na 41. mesto na listi, a pomenuti portal je izračunao da je Srbin do sada zaradio 575.000.000 dolara, što je svakako enormna svota novca, ali "sića" u odnosu na novac koji je zaradio Majkl Džordan.

Najbolji svetski teniser od zarada na teniskim turnirima prihodovao je ravno 150 miliona dolara. Na tu sumu potrebno je dodati i novac koji je Novak kao veliki as dobijao za samo učešće na pojedinim manjim turnirima. Obično je ta suma iznosila od 500.000 do milion dolara.

- Ne znači mi novac ništa. Ne gledam tenis kroz prizmu novca. Pare su za mene samo sredstvo za obezbeđivanje kvalitetnog života i ništa više od toga - pričao je Nole na temu finansija.

Kurir sport

Bonus video:

01:24

Nasmejani Nole prošetao pehar kroz Melburn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track