NOVAK TO NE RADI ZBOG SEBE, NEGO ZBOG NOVINARA I TENISA Izjava slavnog šampiona uzburkala tenisku javnost: Njegove reči ODZVANJAJU
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

goat trka

NOVAK TO NE RADI ZBOG SEBE, NEGO ZBOG NOVINARA I TENISA Izjava slavnog šampiona uzburkala tenisku javnost: Njegove reči ODZVANJAJU

Tenis -

Legendarni teniski šampion Bjorn Borg uveren je da će Novak Đoković imati osvojiti više Grend slem titula od španskog tenisera Rafaela Nadala.

Veličanstvenim trijumfom na Australijan openu Novak je uspeo da se izjednači sa Špancem na vrhu večne liste i sada obojica imaju po 22 pehara na Grend slem turnirima.

Borg ističe da je Novak i dalje gladan uspeha i rekorda i veruje da se sigurno neće zaustaviti na tom broju.

"Mislim da će Novak osvojiti jednu ili dve Grend slem titule. Ko zna? Ne radi to za sebe, već za tenis i novinare. Neverovatno. Pomera granice. Želi da bude najveći. Želi da osvoji još turnira, obori sve rekorde. Fantastičan je igrač. Kada su ti momci uključeni u tenis, nikada ne znate šta će Rafa uraditi, možda će igrati još jednu godinu. Ne znam. Novak će igrati još nekoliko godina", ističe Borg.

Nadal će naredne nedelje ispasti iz Top 10, a Borg smatra da se duže vreme neće vraćati u sam vrh svetskog tenisa.

"Mislim da Rafa neće biti u Top 10 godinama. Ali mislim da je veoma srećan. Šta je postigao u tenisu, on i dalje želi da nastavi. Možda njegovo telo nije na 100 odsto, ali i dalje želi da igra", rekao je Borg.

Novak Đoković, Bjorn Borg, Rodžer Federer
foto: EPA/Andy Rain

Kurir sport/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track