Jovanovski: U Češku idemo da uzmemo FED kup
Foto: BETA

Optimizam pred finale

Jovanovski: U Češku idemo da uzmemo FED kup

Tenis -
Šansa je istorijska i svi koji ćemo braniti boje Srbije pružićemo svoj maksimum. Dokazale smo da imamo potencijal, da smo prave lavice i da se nikada ne predajemo, rekla je srpska teniserka

Reprezentativka u tenisu Bojana Jovanovski rekla je da selekcija Srbije u finalu Fed kupa ima istorijsku šansu da ostvari uspeh i da će ona zajedno sa saigračicama u novembru u Češkoj imati najveći ispit.

"Šansa je istorijska i svi koji ćemo braniti boje Srbije pružićemo svoj maksimum. Dokazale smo da imamo potencijal, da smo prave lavice i da se nikada ne predajemo. Meč u Češkoj je svakako najveći ispit naše reprezentacije. Svesne smo da će domaćin biti motivisan i imaće kompletno gledalište, ali kroz to smo prošle i u Belgiji i Rusiji, pa smo se trijumfalno vratile u Srbiju", rekla je Jovanovski. Češka će trećeg i četvrtog novembra dočekati Srbiju u finalu Fed kupa, a Jovanovski je istakla da je igranje za svoju zemlju "nešto sasvim drugačije". "Kada igram za Srbiju je nešto drugačije. Do neslućenih visina te nose atmosfera, odgovornost, zajedništvo i isti cilj. Dajete sve od sebe jer ste svesni da iza vas stoji cela Srbija i taj osećaj je neponovljiv, ne osećate ni umor, ni bol", kazala je ona.

Jovanovski, koja je početkom godine u Melburnu tokom Otvorenog prevenstva Australije doživela saobraćajnu nesreću kada je povredila vrat, istakla je da joj je to poremetilo planove i na početku sezone, ali da je sada potpuno spremna. "Početak godine mi nije doneo očekivane rezultate jer sam u saobraćajnoj nesreći tokom Otvorenog prvenstva Australije povredila vrat. Ta povreda mi je poremetila plan i program, nisam mogla da treniram onim intezitetom koji zahteva da uđete među prvih 100 svetskih teniserki. Povreda je bila bolna, dugo se "vukla" i tek sada mogu da kažem da sam zdrava", rekla je ova 20-godišnjakinja. Jovanovski je najbolje bila plasirana u maju prošle godine, kada je zauzimala 50. mesto na svetskoj rang listi teniserki (WTA), a trenutno je na 64. mestu. "Povreda je iza mene, fizički i psihički sam potpuno spremna, puna samopouzdanja i verujem da ću veoma brzo nadmašiti svoj najbolji rejting. Turniri koji dolaze su moja šansa, smatram da imam "goriva" da sezonu koja je počela loše završim na zadovoljavajući način", rekla je Bojana Jovanovski.

Ona je prošlog meseca trijumfovala na turniru u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, što joj je bio prvi WTA trofej u karijeri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track