Dortmund plesao protiv Leverkuzena

Bundesliga

Dortmund plesao protiv Leverkuzena

Fudbal -
Bajern lagano sa Majncom 3:1

Fudbaleri Borusije iz Dormunda ostvarili su trijumf u derbiju trećeg kola Bundeslige nad Bajer Leverkuzenom i to znatno lakše nego što se očekivalo – 3:0 (2:0).Dortmund je sigurnom igrom i konstantnim napadima potpuno neutralisao svaki pokušaj gostujućih fudbalera, pa mu nije bilo previše teško da dođe do značajnih bodva. Indisponiranu odbranu Leverkuzena prvi je načeo Mark Humels u svom stilu, udarcem glavom sa ivice peterca, nakon čega je sve bilo lakše za izabranike trenera Jirgena Klopa.

Pitanje pobednika na ovom meču rešio je Blaščikovski u 39. minutu, dok je u finišu meča i Levandovski zatresao mrežu Lena.

Bajern je put ka pobedi nad Majncom trasirao golovima Mandžukića i Švajnštajgera na startu meča, Šalai je vratio u igru goste u igru iz penala u 59. minutu, ali je svaku dilemu razrešio Toni Kros u 92. minutu.

Sjajni mečevi su viđeni u Menhengladbahu i Hanoveru. U prvom su gosti iz Nirnberga odneli sva tri boda (2:3), dok je Hanover u poslednjim trenucima preko Huštija došao do sva tri boda protiv Verdera. Štutgart i Fortuna su odigrali 0:0.

Bundesliga

3. kolo

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 3:0 (2:0)Bajern Minhen – Majnc 3:1 (2:0)Borusija Menhengladbah – Nirnberg 2:3 (1:2)Štutgart - Fortuna Dizeldorf 0:0

Hanover – Verder 3:2 (2:1)

Grojter Firt – Šalke 0:2 (0:0)

Nedelja

15.30: Frajburg - Hofenhajm

17.30: Ajntraht - Hamburger

Petak

Augsburg – Volfsburg 0:0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track