Goleada Arsenala, bod za Siti i Čelsi

Premijer liga

Goleada Arsenala, bod za Siti i Čelsi

Fudbal -
U svojim debi mečevima, pogađali: Batner i Pauel (Mančester J.), Havi Garsija (Mančester S.), Louton i Benteke (Aston Vila), jubilej Skolsa i Fergusona, nastavljeno prokletstvo Sitija na Britaniji

Šampion Premijer lige i jedan od njegova dva najveća rivala su morali da se zadovolje remijima. Kolo u engleskom šampionatu su obeležili nerešni rezultati Mančester Sitija i Čelsija u gostima, golovi debitanata u Mančester Junajtedu i Aston Vili, kao i demoliranje Sautemptona na Emiratima.Čelsi je u meču protiv KPR koji je ostao u znaku nerukovanja Antona Ferdinanda sa Džonom Terijem i Ešlijem Kolom, zaustavljen u seriji pobeda (0:0). Policajci su pokazali da se silna pojačanja isplaćuju i bili potpuno ravnopravan rival. U meču sa malim brojem prilika su se istakli golman Cezar i Čeh, a Čelsi može da se žali da mu nije dosuđen penal zbog prekršaja na Azarom.

Ni Mančester Siti nije pobedio, pa Plavci ostaju na čelu tabele. Šampion je zasutavljen na Britanija stadionu u Stouku na kojem nije pobedio od 1999. godine! Piter Krauč je doveo Stouk u vođstvo, ali je debitant u redovima Građana, Havi Garsija izjednačio udarcem glavom na asistenciju Teveza i postavio konačnih 1:1. Za Stouk je debitovao Majkl Oven, dok Kolarov nije igrao za goste.

Mančester Junajted je furioznom igrom u drugom poluvrermenu savladao Vigan sa 4:0. Start utakmice je obeležio penal za Junajted posle sramotne glume Danija Velbeka, koga golman Al Habsi nije ni dohvatio, ali je sudija svirao penal. Pravda je zadovoljena kada je Al Habsi odbranio šut Čičarita Ernandeza sa bele tačke. Mrežu Vigana je načeo slavljenik Skols, u 51. minutu kada je u svom, 700. meču u dresu Crvenih đavola gurnuo loptu u mrežu sa par metara. A, onda je na scenu stupio debitant Aleksander Batner! Holanđanin koji je na mala vrata stigao iz Vitesea je prvo udarcem na gol asistirao Čičaritu Ernandezu, koji je samo skrenuo loptu u mrežu, a onda solo prodorom sa levog krila, u kojem je imao i malo sreće, postigao gol i pokazao da je Junajted dobio pravo pojačanje. Tačku na trijumf jer stavio još jedan debitant: 18-godišnji Majk Pauel! Vezista koji je ušao sa klupe je topovskim udarcem sa ivice šesnaesterca zakucao loptu u gol gostiju. Bio je ovo divan poklon i za Aleksa Fergusona kojem je to bio 500. prvenstveni meč na klupi Junajteda na Old Trafordu.

Arsenal je na Sautemptonu iskalio sav bes za slabe igre iz prva dva kola. Već na poluvremenu je bilo 4:1 za Tobdžije. Dva centaršuta Kirona Gibsa sa levog krila, gosti su skrenuli u svoju mrežu. Žervinjo je pogodio iz kontra napada, a Podolski postigao prelep gol iz slobodnjaka za debakl Svetaca. U drugom poluvremenu, Arsenal je spustio gas, a Žervinjo drugim golom povisio na 5:1. Konačnih 6:1 je postavio Teo Volkot koji nije želeo da slavi gol protiv bivšeg kluba.

Dimitar Berbatov je pokazao zbog čega je doveden u Fulam. Sa dva gola u svom drugom meču za Kolibaše je otvorio vrata pobede nad Vest Bromvič Albionom. Prvi gol je bio majstorija, a drugi iz penala. Posao Fulamu je olakšao i Odemvingi koji je isključen sredinom prvog poluvremena zbog divljačkog starta.Konačno je zaustavljen i Svonsi. Aston Vila je porazila Labudove 2:0 golovima dvojice debitanata: Loutona i Bentekea.

U poslednjem subotnjem meču četvrtog kola Premijer lige, Sanderlend i Liverpul igrali su nerešeno, 1:1 (1:0). Domaći tim poveo je golom sjajnog letošnjeg pojačanja Stivena Flečera (12 miliona funti) na asistenciju Krejga Gardnera u 29. minutu.

"Crne mačke" su dobar deo meča bili opasniji od gostiju, ali je u nastavku Liverpul bio bliži golu. Konačno, u 71. minutu Luis Suares je posle odbitka u petercu doneo izjednačenje "redsima". Liverpul je osvojio tek drugi bod u šampionatu, pa je Brendan Rodžers prvi trener koji je sa Liverpulom u prva četiri kola bez pobede, još od 1920. godine. Sanderlend ima tri boda iz tri meča.

PREMIJER LIGA 4. kolo

Norič – Vest Hem 0:0

Arsenal – Sautempton 6:1 (4:1)

Stouk – Mančester Siti 1:1 (1:1)

Kvins Park Rendžers – Čelsi 0:0

Mančester Junajted – Vigan 4:0 (0:0)

Fulam – VBA 3:0 (2:0)

Aston Vila – Svonsi 2:0 (1:0)

Sanderlend - Liverpul 1:1 (1:0)

NEDELJA17.00: Reding - Totenhem

PONEDELJAK

21.00: Everton - Njukasl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track