MEDVEDEV OSVOJIO MAJAMI: Rus u sjajnoj formi, dominantno do nove titule!
Foto: AL BELLO / Getty images / Profimedia

MASTERS 1000

MEDVEDEV OSVOJIO MAJAMI: Rus u sjajnoj formi, dominantno do nove titule!

Tenis -

Danil Medvedev ruski teniser osvojio je Masters turnir u Majamiju pobedom nad Italijanom Janikom Sinerom u finalu rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Peti teniser sveta pobedio je posle sat i 34 minuta i osvojio prvi trofej na mastersu u Majamiju. On je tako i u šestom duelu protiv Sinera ostvario šestu pobedu.

Medvedev je napravio brejk u petom gemu i poveo sa 3:2, a Siner je odmah vratio brejk i izjednačio. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise sve do 12. kada je Medvedev ponovo oduzeo servis protivniku i osvojio je prvi set.

Ruski teniser poveo je u trećem setu sa 2:0 i 4:1, prednost brejka je sačuvao do kraja i osvojio četvrtu ATP titulu ove godine. Osim Majamija trijufmovao je u Roterdamu, Dohi i Dubaiju.

Danil Medvedev
foto: AL BELLO / Getty images / Profimedia

Medvedev je ostvario 24. pobedu u poslednjih 25 mečeva, a jedini poraz doživeo je od Španca Karlosa Alkarasa u prošlonedeljnom finalu Indijan Velsa.

Medvedev će od ponedeljka biti četvrti teniser sveta, a Siner će se popeti na deveto mesto.

Siner je u polufinalu savladao Karlosa Alkaraza i tako skinuo Španca sa prvog mesta na ATP listi i tamo ponovo postavio Novaka Đokovića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track