NESTVARNI TOPIĆ POSTAO VELIKI TRAGIČAR: Sin Zvezdine legende promašio SLOBODNO BACANJE ZA POBEDU, Mega osvojila Evroligin turnir
Foto: Starsport

NIJE MOGAO PONOVO

NESTVARNI TOPIĆ POSTAO VELIKI TRAGIČAR: Sin Zvezdine legende promašio SLOBODNO BACANJE ZA POBEDU, Mega osvojila Evroligin turnir

Košarka -

Košarkaši Mege osvojili su Evroligin "Next generation" turnir pod nazivom "Marko Ivković", pošto su u finalu pobedili Crvenu zvezdu rezultatom 80:79, nakon odigrnaog produžetka.

Neverovatni Nikola Topić koji je dominirao i oduševio javnost u Srbiji igrama na ovom turniru, postao je tragičar pošto je u finalu propustio veliku priliku da donese svom timu pobedu.

Crveno-beli su imali pet poena prednosti nakon prvih 10 minuta, ali su na poluvreme otišli sa identičnim zaostatkom pošto us vršnjaci iz Mege odgovorili na odličan način.

Vodila se velika borba u nastavku, završnica utakmice donela je dramu, a Nikola Topić je propustio priliku da u četvrtoj četvrtini donese pobedu svom timu.

Sa linije slobodnih bacanja je, na 1,8 sekundi do kraja, bio precizan samo jednom što je bilo dovoljno za nerežen rezultat, pa je meč otišao u prodižetke.

I tamo smo mogli da vidimo veliku dramu, a poene za pobedu postigao je Danilo Dožić na šest sekundi do kraja.

U poslednjem napadu crveno-belih, zbog dobre odbrane Mege, Topić nije mogao da primi loptu, a Andrej Lučić je promašio trojku iz ugla.

Sin Zvezdine legende, Milenka Topića, utakmicu je završio sa 18 poena, sedam asistencija, tri skoka i dve ukradene lopte, ali je imao i slabije procente šuta iz igre (4/12 za dva i 2/6 za tri poena) i čak šest izgubljenih lopti. Njegov najefikasniji saigrač bio je Lazar Gačić sa 20 poena, a imao je i šest skokova uz poenterski učinak.

Megu je do pobede vodio Filip Jović sa 15 poena, a dvocifreni poenteski učinak imali su i Andrej Mušicki (11 poena, 10 asistencija, osam ukradenih lopti i četiri skokova), Asim Đulović (11 poena) i Urban Kroflić (10 poena, devet skokova).

Danilo Dožić, koji je doneo pobedu Megi, meč je završio sa devet poena.

Tim pod vođstvom Dragoljuba Avramovića se plasirao na završni turnir u Kaunasu i tamo će braniti titulu osvojenu prošle godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track