PARADOKS U MONTE KARLU - IZNENAĐENJA NEOČEKIVANO NIJE BILO! Žestok dan na mastersu obeležio najbolji teniser sveta!
Foto: Norbert Scanella / imago sportfotodienst / Profimedia

Moćno u Monaku

PARADOKS U MONTE KARLU - IZNENAĐENJA NEOČEKIVANO NIJE BILO! Žestok dan na mastersu obeležio najbolji teniser sveta!

Tenis -

Po predviđanjima – današnji dan obeležila velika borbenost, turbulencije I neizvesnost na terenima Monte Karlo Kantri Kluba; veća iznenađenja – ipak izostala.

Pun katalog teniskih užitaka bio je danas izložen na terenima ikoničnog Monte Karlo Kantri Kluba, a uz njih i sve amplitude u igri i emocijama koje ovaj sport čine – posebnim.

Sasvim dovoljan broj mečeva je igran u tri seta – a u većini njih je viđen i povratak u meč konačnog pobednika posle zaostatka u prvom setu – da se ne može reći da su ljubitelji drame ostali uskraćeni za njihov “teniski fiks”.

Monte Karlo
foto: EPA/Sebastian Nogier

Ipak, bukvalno ni jedno rezultatsko iznenađenje nije zabeleženo – osim možda iz predaje Bonzija Cicipasu posle tek 5 odigranih gemova – ali su i tu, kao i u slučaju Kecmanovića – zamor sa prethodnih turnira i adaptacija na uvek specifične uslove u Monaku – uzeli danak.

Miomir Kecmanović
foto: Kurir/Vuk Brajović

Šelton se vratio u drugom setu – ali dovoljno ubedljivo izgubio od Dimitrova, Zverev napokon odgnao “baksuz” u dosadašnjim mečevima protiv Bublika i nagovestio da sa puno entuzijazma kreće put vrha rang-liste, Rubljev je “prelomio” žilavog Munara na šampionski pedigre – a na isti način i Hačanov prošlogodišnjeg finalistu Davidoviča Fokinu.

Andrej Rubljov
foto: EPA/Sebastian Nogier

Još jedan težak meč posle onog sa Đereom je odigrao Hubert Hurkač u pobedi u 3 seta protiv neugodnog Drejpera – i pitanje je koliko odmora bi mu bilo potrebno da bude spreman za izazove narednog kola. Sonego i Amber su razmenjivali udarce kao bokseri u perolakoj konkurenciji, što se ipak nije moglo reći za meč Ivaške i Evansa – iako je i on potrajao 3 seta. Jedino je Lehečka dosta komforno dobio srećnog gubitnika Rusuvuorija – ali će to verovatno biti jedan od poslednjih mečeva u daljem toku turnira koji će biti završen na taj način – jer sada kreće – pravi stisak.

Već tokom sutrašnjeg dana ćemo pratiti veći broj mečeva kojima će zajednički imenitelj biti – borba do poslednjeg atoma snage.

Da li će Van de Zanšlup zaustaviti Ruda posle trijumfalne episode u Eštorilu, hoće li Švarcman “na iskustvo” naterati Sinera da posumnja u svoje nedavne uspehe, hoće li se Medvedev “sapleti” već na prvom koraku protiv odličnog Sonega – i koliko zapravo može nekada “strah i trepet” na šljaci Dominik Tim protiv na toj podlozi još uvek nepotvrđenog Runea?

Novak Đoković
foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Istovremeno – pitanje jačine momentuma “kam-beka” će se postavljati i u slučaju Zvereva (protiv spartanca Bautiste Aguta), Beretinija (protiv Serundola) i donekle Vavrinke (protiv Frica) – dok će “na sve strane prštati” u mečevima Dimitrova i Lehečke, De Minora i Štrufa i u “Italijanskom derbiju” Nardi – Museti – koji će nam dati protivnika Novaku Đokoviću u četvrtak.

Iako je danas sunce nadvladalo obećanu kišu – videćemo da li ćemo i u sredu biti iste meteorološke sreće na 116. izdanju Monte Karlo Mastersa, i da li će najmanje dobrodošli “treći igrač” poremetiti serviranje ovih specijaliteta pred uvek nezasitu publiku u ovom epicentru globalnog tenisa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track