POSEBNO VAŽAN TURNIR, ŽELIM DA SVAKI MEČ BUDE BAŠ OVAKAV! Šta je Đokoviću bilo teško da "provali" i zašto je igrao "RUŽAN TENIS"?!
Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Pobedi se u zube ne gleda

POSEBNO VAŽAN TURNIR, ŽELIM DA SVAKI MEČ BUDE BAŠ OVAKAV! Šta je Đokoviću bilo teško da "provali" i zašto je igrao "RUŽAN TENIS"?!

Tenis -

Đoković iskren i srećan posle pobede protiv nepoznatnog i neugodnog Gahova.

Nije kliše – da je ponekad najteže igrati protiv potpuno nepoznatog igrača, pa makar ih delilo i skoro celih 200 pozicija na ATP listi.

Da je zaista bilo tako Novaku Đokoviću – moglo se zaključiti tokom i posle turbulentnog prvog seta protiv kvalifikanta iz Rusije Gahova, u kome su se ređale brejk lopte – a zatim i brejkovi – posle neverovatnog miksa fantastičnih vinera i razočaravajućih neiznuđenih grešaka sa obe strane.

Činjenice govore da je ishod prvog dela igre bih neizvestan do samog kraja – u kome je Novak dobio taj-brejk sa 7:5, pa se javljala bojazan da će se na sličan način meč nastaviti – a sa tim i neugodna neizvesnost koja je u Monte Karlu umela u (pre)više navrata da rezultira u šokantnim porazima našeg asa.

„Iskreno, bilo je izazova „provaliti“ njegovu igru, jer je za mene ona potpuna nepoznanica – tako da sam po svojim standardima u prvom setu odigrao „ružan tenis“. Ipak, najvažnije je bilo da sam ga osvojio – posle čega sam digao nivo igre i koncentracije i ušao u željeni ritam igre“, napominje Đoković, kome sigurno nisu prijali hladnjikavi i vetroviti uslovi koji su vladali tokom celog meča.

„Dugo nisam igrao na šljaci, i bilo mi je veoma važno da otvorim sezonu pobedom, da se što bolje pripremim za ovaj turnir – koji na neki način smatram za „domaći“ i samim time posebno važan. Lepo je igrati ovde, uživati u podršci moje cele porodice – i otpočeti kampanju važnom pobedom, baš onako kao što želim da bude u svakom svom meču u ostatku sezone na šljaci“, bili su Novakovi momentalni komentari posle meča.

Novak Đoković
foto: EPA/Sebastian Nogier

„Neko vreme nisam igrao protiv levorukih igrača, pa mi je trebalo malo vremena da se prilagodim – pogotovo na riternu, i kao odgovor na jak top spin forhend. Ivan je odličan igrač, pomalo atipičan za ruskog tenisera – ali čujem da trenira u Španiji i da to verovatno ima uticaj na njegov stil igre i uspehe na šljaci. Ako gledam unazad, uobičajeno mi je bivalo potrebno nekoliko nedelja da dođem na željeni nivo igre na nekoj od podloga – a danas su još i vremenski uslovi bili takvi da mi je bilo teže da pronađem ritam. Karakteristike mog stila igre verovatno utiču na to što mi je potrebno najviše vremena da se prilagodim ovom podlozi – i uz moju uobičajenu motivaciju da uvek unapređujem svoju igru – istaćiću i ovom prilikom da je faktor igranja što više takmičarskih mečeva najvažniji prilagođavanju i uspesima na šljaci – više nego na svim drugim podlogama“, ističe Novak u rezimeu današnjeg meča.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track