ZBOG POREĐENJA SA MARIJOM ŠARAPOVOM PALA U DEPRESIJU: Bila je druga teniserka sveta, a sada...
Foto: Instagram

sunovrat

ZBOG POREĐENJA SA MARIJOM ŠARAPOVOM PALA U DEPRESIJU: Bila je druga teniserka sveta, a sada...

Tenis -

Španska teniserka Paula Badosa (25) bila je prošle godine u jednom trenutku druga teniserka sveta.

No, život je uopšte nije mazio.

Lepa španska igračica je već sa 17 godina stigla u vrh svetskog tenisa. Beležila je odlične rezultate, koji su joj, uz izgled, već kao tinejdžerki doneli prvi zarađeni milion. Počela je da snima reklame, a zbog izgleda mnogi su je prozvali novom Marijom Šarapovom.

Međutim, to joj je puno odmoglo. Takvi epiteti su joj stvarali pritisak, pa je upala u depresiju što se odrazilo na njen život i karijeru.

Sa druge pozicije je pala na 31. mesto na WTA listi, gde se trenutno nalazi. Dugo je bez ozbiljnog rezultata, poput četvrtfinala Rolan Garosa iz 2021. godine.

"Nije mi smetalo kada su pravili poređenja sa igrama Marije Šarapove. Svi mi imamo uzore u karijerama i lepo je kada vas porede sa takvom veličinom. Ali ta poređenja su bila više i dalje od tenisa što mi je stvaralo nelagodnost i pritisak i samim tim me dovelo do stanja depresije. Mentalno sam bila loša. Um nije mogao da sluša te razne priče. Bilo je veoma teško izboriti se s tim. Imate osećaj da vas ne gledaju kao sportistkinju kad čujete razne komentare", rekla je Paula Badosa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track