PLEJ-OF LUDILO: ŠAMPION NA KOLENIMA - Kingsi ponovo srušili Golden Stejt! Monstruozan dabl-dabl Embida u novom trijufu Filadelfije
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

PLEJ-OF LUDILO: ŠAMPION NA KOLENIMA - Kingsi ponovo srušili Golden Stejt! Monstruozan dabl-dabl Embida u novom trijufu Filadelfije

Košarka -

Za nama je još jedna izuzetno uzbudljiva noć u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu...

Košarkaši Sakramento Kingsa ponovo su šokirali aktuelnog šampiona NBA lgi Golden Stejt i sada vode sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa.

Aktuelni šampion nalazi se u izuzetno teškoj situaciji - popularni Ratnici prvi put u eri Stefa Karije gube u prvoj rundi plej-of sa 0:2.

Košarkaši Sakramenta nošeni sjajnom podrškom sa tribina savladali su aktuelne šampione rezultatom 114:106 i sada imaju vođstvo u seriji 2:0.

Najzaslužniji za trijumf sjajnih Kingsa bili su Domantas Sabonis i Dearon Foks sa po 24 postignuta poena, odlični Malik Monk ubacio je 18, Uertera je dodao 15 poena, a značajan doprinos sa klupe dao je i Mičel koji je meč završio sa 14 postignutih poena.

U poraženom timu najefikasniji bio je Stef Kari sa 28 poena, a pratili su ga Vigins sa 22 i Klej Tompson sa 21 postignutim poenom.

Serija se sada seli u San Francisko, gde će se odigrati naredne dve utakmice (21. i 23 aprila). Pobeda u jednoj od njih donela bi Kingsima meč loptu kod kuće za prolaz u četvrtfinale.

Filadelfija je opravdala ulogu favorita i još jednom je na svom terenu savladala Bruklin Netse (96:84) i sada vodi sa 2:0 u seriji.

Najzaslužniji za novi trijumf Seventisiksersa bio je sjajni Tajris Maksi koji je meč završio sa 33 postignuta poena. Sjajnu partiju prikazao je i najbolji igrač Filadelfije Džoel Embid koji je imao impresivan dabl-dabl na ovom meču - 20 poena i čak 19 skokova.

U poraženom timu istakao se Džonson sa 28 poena, dok je Mikal Bridžis ubacio 21 poen.

Naredna dva meča igraju se u Bruklinu 21. i 22. aprila, a ako bude potrebe, serija se vraća u Filadelfiju na peti meč.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track