KAKO IH NIJE SRAMOTA?! ORGANIZATORI POMOGLI ALKARAZU DA OSVOJI TURNIR: Prljav veš isplivao na površinu - evo šta su uradili!
Foto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

bruka

KAKO IH NIJE SRAMOTA?! ORGANIZATORI POMOGLI ALKARAZU DA OSVOJI TURNIR: Prljav veš isplivao na površinu - evo šta su uradili!

Tenis -

Drugi teniser sveta Karlos Alkaras odbranio je titulu na mastersu u Madridu, pošto je večeras u finalu pobedio nemačkog igrača Jana-Lenarda Štrufa sa 6:4, 3:6, 6:3.

Španski teniser je pobedu nad 65. igračem sveta ostvario za dva sata i 25 minuta.

Nakon finala, Danijela Hantuhova je, naime, kao stručni konsultant u teniskoj emisiji posvećenoj ovom meču iznela na površinu sav "prljav veš", a njena priča je šokirala ljubitelje tenisa širom sveta.

Naime, ona je otkrila da je Alkaraz juče imao nesportsku pomoć od organizatora, pošto su pred finale više puta zalivali teren, i tako "usporili" šljaku, što odgovara španskom teniseru.

- Ljudi, na jednu stvar moram da ukažem. Osoblje koje je zaduženo za teren je već dvaput zalivalo igralište otkako smo mi počeli da pričamo - kazala je Danijela i potom dodala:

- Čini mi se da žele da teren maksimalno uspore ne bi li Karlos mogao da vraća one snažne servise. Prvi put ove sedmice vidim da se, zasad bar jedna strana terena, dvaput poliva...

Alkaraz je u neverovatnoj formi, ovo mu je bilo peto finale u poslednjih šest turnira ove sezone. Pobedio je na 28 mečeva od 30 koliko je odigrao ove sezone, a ima 21 uzastopnu pobedu na šljaci u Španiji.

Uprkos svemu tome, Alkaraz je na ATP listi ostao na drugom mestu, dok je Novak Đoković započeo svoju 386. nedelju kao teniser broj 1, i to za, verovali ili ne svega pet bodova više od Alkaraza.

Đoković ima 6775 bodova, a Španac 6770 bodova, pa nema sumnje da će borba za prvo mesto u narednom periodu biti dramatična.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track