ITALIJAN IZNENADIO KANAĐANINA: Fonjini izbacio Alijasima, pobede Norija Švarcmana i Bautiste Aguta
Foto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

ROLAN GAROS

ITALIJAN IZNENADIO KANAĐANINA: Fonjini izbacio Alijasima, pobede Norija Švarcmana i Bautiste Aguta

Tenis -

Italijanski teniser Fabio Fonjini plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, nakon što je u Parizu savladao desetog igrača sveta Feliksa Ože-Alijasima sa 6:4, 6:4, 6:3.

Fonjini, 130. teniser sveta, do pobede nad kanadskim igračem došao je za dva sata i 17 minuta.

Ovo je bio njihov drugi meč i prva pobeda za 36-godišnjeg Italijana. Fonjini u sledećem kolu igra protiv 69. igrača sveta Australijanca Džejsona Kublera.

U drugo kolo muškog turnira prošao je i Japanac Taro Danijel, koji je sa 6:0, 6:2, 6:4 pobedio Australijanca Kristofera O'Konela. Danijel, 112. na svetu, u narednoj rundi igra sa pobednikom meča između prvog tenisera sveta Španca Karlosa Alkarasa i Italijana Flavija Kobolija.

U ženskom delu žreba u drugo kolo se plasirala finalistkinja iz 2019. godine Čehinja Marketa Vondroušova. Ona je savladala američku igračicu Alisiju Parks sa 6:4, 6:0, a u drugoj rundi 60. igračica sveta se sastaje sa devetom nositeljkom Ruskinjom Darijom Kasatkinom.

Kamerun Nori
foto: Julien Mattia / Zuma Press / Profimedia

Britanski teniser Kameron Nori plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u Parizu pobedio domaćeg igrača Benoa Pera sa 7:5, 4:6, 3:6, 6:1, 6:4.Meč između Norija i Pera, 13. i 149. tenisera sveta, trajao je tri sata i 33 minuta.

U odlučujućem petom setu Per je vodio sa 4:2, da bi Nori sa četiri uzastopna gema došao do pobede.

Nori u sledećem kolu igra sa još jednim domaćim igračem Lukom Pujom (675. na svetu).

Plasman u drugo kolo je osigurao 19. teniser sveta Australijanac Aleks de Minor, koji je bio bolji beloruskog igrača Ilje Ivaške sa 6:1, 5:7, 6:1, 6:3. U sledećoj fazi igra protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija (49. na ATP listi), kojem je meč pri rezultatu 6:4, 1:0 predao Britanac Džek Drejper.

U drugo kolo se plasirao i 95. teniser sveta Argentinac Dijego Švarcman, pobedivši 38. igrača sveta Španca Bernabe Zapatu Miraljesa sa 1:6, 6:7 (5), 6:2, 6:0, 6:4.

Švarcman u narednom kolu igra protiv 80. tenisera sveta Portugalca Nuna Boržesa.

Posle pet setova do drugog kola pariskog grend slema su stigli i Peruanac Huan Pablo Variljas (94. na ATP listi), kao i Kanađanin Denis Šapovalov (32.), dok je 24. igrač sveta Španac Roberto Bautista Agut u narednu fazu prošao pobedom u tri seta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track