POLJAKINJA IDE PO NOVU TITULU: Švjontek se treći put plasirala u finale Rolan Garosa
Foto: Michael Baucher / imago sportfotodienst / Profimedia

rolan garos

POLJAKINJA IDE PO NOVU TITULU: Švjontek se treći put plasirala u finale Rolan Garosa

Tenis -

Prva teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek igraće za svoju četvrtu grend slem titulu u karijeri, a treću na Rolan Garosu, pošto je danas u drugom polufinalu pobedila Brazilku Beatris Hadad Maju sa 6:2, 7:6(7).

Baš kao što je to uradila i 2020. godine, kada je osvojila svoju prvu grend slem titulu kao 54. teniserka sveta, Švjontek nije ispustila niti jedan set do finala.

Poljakinja će se za titulu boriti sa Čehinjom Karolinom Muhovom koja je u prvom polufinalu savladala drugu igračicu sveta Arinu Sabalenku sa 7:6 (5), 6:7(5), 7:5.

Pobeda Švjontek, zajedno sa porazom Sabalenke, takođe znači i da će Poljakinja ostati na prvom mestu WTA liste bez obzira na rezultat finalnog meča.

Teniserke su na početku meča ovog polufinala razmenile po brejk, pre nego što je Švjontek od rezultata 2:2 vezala četiri gema i dobila prvi set sa 6:2.

Hadad Maja je u prvom gemu drugog seta propustila jednu brejk loptu, ali je prvu narednu, u trećem gemu, realizovala i povela sa 2:1. Švjontek je uzvratila u šestom gemu i poravnala rezultat na 3:3, pa je taj deo igre rešen u taj-brejku koji je dobila Poljakinja sa 9:7.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track